AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

'Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, Türkiye’nin vesayetten, terörden, dış güçlerin etkisinden kurtulması için bu referandumda Bitlis’in güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğine inanıyorum'.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, 'Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, Türkiye’nin vesayetten, terörden, dış güçlerin etkisinden kurtulması için bu referandumda Bitlis’in güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğine inanıyorum.' dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bitlis Şubesi’nde üyelerle bir araya gelen Demiröz, ülkede en önemli gündemin halk oylaması olduğunu söyledi.

Bu konuda Bitlis’in kararlılığını gördüğünü aktaran Demiröz, şöyle konuştu:

'Arada belki kafa karışıklığından ve bu işe 'hayır' diyenlerin yanlış propagandalarına saplanan veya eksik bilgilendirilen kardeşlerimizle bire bir konuşarak kafalarındaki bu soru işaretlerini gidereceğiz. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için, Türkiye’nin vesayetten, terörden, dış güçlerin etkisinden kurtulması için bu referandumda Bitlis’in güçlü bir şekilde 'evet' diyeceğine inanıyorum.'

- 'İşsizlik sorununu gidermeye çalışacağız'

Demiröz, referanduma kadar bölgede çalışmalarını sürdüreceklerini, sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy dolaşarak vatandaşlara doğruları anlatacaklarını kaydetti.

Bu kapsamda Bitlis’in sorunlarını daha yakından göreceklerini, devam eden proje ve çalışmaları yakından takip edeceklerini vurgulayan Demiröz, 'Mesela Tatvan'ın çevre yolu, yakında ihalesi tamamlanacak. Bölgemizdeki diğer sorunları takip edeceğiz. İşsizlik gibi sorunları gidermeye çalışacağız. İŞKUR kapsamında, Milli Eğitim hariç bin 500 kadro aldık. Bunu daha da artırmaya çalışıyoruz. İnşallah bölgenin işsizlik sorunlarını cazibe merkezleri ile çözmeye gayret edeceğiz.'

ASKON Bitlis Şube Başkanı Ömer Kara ise amaçlarının bölge ticaretine ve istihdama katkı sunmak olduğunu dile getirdi.

Geçen yıl 15 Temmuz’da meydanlarda olduklarını anlatan Kara, FETÖ belasının def edilmesiyle devletin sunduğu destekler, hibeler ve kredilerle halkın rahat nefes aldığını bildirdi.

Toplantıya Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, AK Parti İl Başkanı Nesrullah Tanglay ve AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Cemil Sayılgan da katıldı.
Kaynak: AA