AFAD Samsat'ın Yaralarını Sarıyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılıyor.

AFAD Samsat'ın Yaralarını Sarıyor
AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden ve AFAD koordinasyonundaki ekipler deprem bölgesindeki çalışmaları takip ediyor.

Halen devam eden hasar tespit ve değerlendirme çalışmalarına AFAD koordinasyonunda 7 il müdürü katılırken, bölgede 209 personel ile 44 araç, 2 helikopter, 2 mobil koordinasyon tırı, 1 mobil mutfak, 1 ikram aracı, 2 arama kurtarma köpeği ve 20 WC konteyneri bulunuyor.

Depremin hemen ardından bölgeye Adıyaman AFAD lojistik depodan 16 metrekarelik bin AFAD çadırı, bin yatak ile Diyarbakır lojistik depodan bin battaniye bölgeye sevk edildi. Ayrıca, ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar çerçevesinde kullanılmak üzere, Diyarbakır Lojistik Depodan Adıyaman Lojistik Depoya bin 500 çadır ve bin 500 battaniye gönderildi. Bu kapsamda, 2 bin 500 çadır, 2 bin 500 battaniye, bin yatak ile okul ve mescit amacıyla kullanılmak üzere 50 adet 112 metrekarelik genel maksat çadırı da deprem alanına ulaştırıldı.

Bölgeye sevk edilen ekiplerin lojistik ihtiyacının karşılanması amacıyla Erzurum İl AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 14 kişilik yatakhane kamyonu, 40 yatak, toplamda 90 kişilik 3 çadır, yeteri kadar masa, 30 uyku tulumu ile 14 kişilik ekip gönderildi.

Sağlık Bakanlığı 10 adet 112 ekibi ve 4 UMKE ekibi görevlendirdi. Türk Kızılayı tarafından bölgeye 1 mobil mutfak, 1 ikram aracı, 2 genel maksat çadırı, 150 battaniye, 25 mutfak seti, 215 yatak ve 85 ısıtıcı bölgeye sevk edildi. Beş bin kişilik 3 öğün beslenme hizmetinin temin edilebilmesi için çalışmalar hala sürüyor.
Kaynak: İHA