Abdülhamit Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Manşet Benzerliği

“100 Yıllık Terane” adlı kitabının içeriği ile ilgili Antalya’da konferans veren Yazar Taha Ün, Osmanlı Sultanı Abdülhamid ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için atılan manşetlerin benzerliğine dikkat çekti. Ün, "1897’de Mizan Gazetesi’ndeki “Yeni Yezid Abdülhamid” ve 2014’te paralel medyadaki “Erdoğan Yezid” manşetlerinin benzerliği şaşırttı" dedi.

Abdülhamit Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Manşet Benzerliği
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Taha Ün’ün sunumuyla düzenlenen “100 Yıllık Terane” başlıklı konferans, AKM Perge Salonu’nda gerçekleştirildi.

Osmanlı Sultanı Abdülhamid ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için atılan manşetlerin benzerliğini konu alan konferansa, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Mehmet Rıfat Durukan ve vatandaşlar katıldı

“Yeni Yezid Abdülhamid” - “Erdoğan Yezid” benzerliği

Osmanlı İmparatorluğu‘nun son dönemi ile Türkiye’nin yakın tarihinin karşılaştırmalı medya analizinin yapıldığı “100 Yıllık Terane” söyleşisi ile birçok il ve ilçeyi ziyaret eden Taha Ün, “Alanında bir ilk olma vasfına sahip bu eser, iki yıllık bir çalışma neticesinde ortaya çıkmıştır. Ben, araştırmacı bir tarihçi değilim, Osmanlıca da bilmiyorum. Yaşadığım 28 Şubat Süreci’nde bu coğrafyada dinimize ve değerlerimize açılan savaş o kadar hoyratça ve o kadar küstahça bir hal almıştı ki, bu eseri meydana getirme ihtiyacı duydum. Eserde ortalama 100 yıllık medya tarihimizin üslubunu, Türkiye’nin sorunları karşısında takındığı tavrı, olayları değerlendirme biçimini ele aldım“ dedi.

Taha Ün, Sultan Abdülhamid ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için atılan manşetlerden örnekler verdi. 1875’te Osmanlı Gazetesi Londra Baskısı’ndaki “Doğu Türkistan’a Giden Silahlar” ve 2014’te Aydınlık Gazetesi’ndeki “Türkmenlere Giden Silahlar”, 1897’de Mizan Gazetesi’ndeki “Yeni Yezid Abdülhamid” ve 2014’te paralel medyadaki “Erdoğan Yezid” manşetlerinin benzerliği şaşırttı. Daha birçok manşet benzerliğini barkovizyonda gösteren Ün, atılan manşetlerdeki olayların iç yüzüne de açıklık getirdi.

Yazar Taha Ün, konferans sonunda kitabını imzaladı.
Kaynak: İHA