Yeniköy'e Sondaj, Cambazllı'ya Terfi Hattı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Sarıgöl’ün Yeniköy Mahallesine yeterli içme suyu ulaştırmak amacıyla başlattığı sondaj çalışmalarını tamamlarken, Ahmetli’nin Cambazlı Mahallesinde de 2 kilometrelik terfi hattını yenileme çalışmasına başladı.

Yeniköy'e Sondaj, Cambazllı'ya Terfi Hattı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün il genelinde yürüttüğü çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yeniköy yeni sondajına kavuştu

MASKİ, Sarıgöl ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesine de yeterli içme suyu temin etmek amacıyla başlanan sondaj kuyusu açma işini noktalandı. Kuyu derinliği 200 metre olan sondajdan alınan su verimi ise saniyede 6 litreyi buldu. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından mahalleye kazandırılan sondajın içilebilirlik analizleri için alınan numune alımları da gerçekleştirildi.

İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı’na teslim edilen numuneler, test işlemlerinin ardından raporlanarak su kalitesi ortaya çıkarılacak. Suyun insani amaçlı tüketim kriterlerine uygun çıkması durumunda, sondajın mahalle şebekesine bağlantısı yapılarak mahallelinin ihtiyacını karşılayacak yeterli su temin edilecek. Mahalleye açılan yeni sondaj kuyusuyla birlikte yaz aylarında meydana gelebilen ve mağduriyete neden olan su kesintilerinin ortadan kalkacağını ifade eden mahalle sakinleri, çalışmalar için MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Cambazlı Mahallesinin terfi hattı yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Ahmetli’nin Cambazlı Mahallesinde bulunan 2 kilometrelik içme suyu terfi hattını yenileme çalışmalarına başladı.

Sık sık arızalara neden olan ve ekonomik ömrünü tamamlayan terfi hattını yenileyerek vatandaşların daha sağlıklı içme suyu tüketmeleri sağlayacak.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, il genelinde eskiyen altyapıları yenileme çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü belirtti.

Aslay, ”Manisa genelinde vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde içme suyu tüketmeleri için eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlayan altyapıları yeniliyoruz. Ahmetli ilçemizin Cambazlı Mahallesinde 2 kilometrelik terfi hattımız ekonomik ömrünü tamamladığı için yenileme çalışmalarına başladık. Çalışmamızı kısa süre içerinde tamamlayıp, mahalle sakinlerine hak ettikleri hizmete kavuşturacağız” dedi.

Kaynak: İHA