Vali Yazıcı'dan Otizm Farkındalık Mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı'dan Otizm Farkındalık Mesajı
2 Nisan’ın, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilan edildiğini ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, otistik çocukların toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmalarının, tüm toplumu zenginleştireceğini ve güçlendireceğini kaydetti.

Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini hedeflediklerini ifade eden Vali Yazıcı , "Her çocuğumuzun, en iyi eğitimi alması bizim öncelikli hedefimizdir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Özel Eğitim Uygulama Merkezlerimiz, özel çocuklarımızın topluma kazandırılmasında ve onların eğitimlerini en iyi şekilde almaları için gücümüze güç katmaktadır. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gidiyor. İlimizde de bunun yansımalarını görüyoruz. Güçlü ve dinamik bir yapıya sahip devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık oluşturma yolunda ilerlemeye devam edecektir" dedi.

’Dünya Otizm ve Farkındalık Günü’nün kamu kurumları açısından farkındalığın gelişmesine katkı sağlaması gerektiğini bildiren Vali Yazıcı, "2017 yılının Balıkesir için devlet kurumlarıyla, alanda çalışan güçlü sivil toplum kuruluşları arasında nitelikli işbirliğine vesile olmasını, bu sinerjinin toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturmasını diliyorum. Bu çocuklar için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz. Kapımız ve gönlümüz her zaman kendilerine açık olacak. Bütün otizmli çocuklarımızı, ailelerini, eğitmenlerini, sevenlerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA