Tunus'ta Akdeniz Ülkeleri Yüksek Öğrenim Bakanları Toplantısı

Tunus Başbakanı Şahid: 'Yüksek öğrenimi geliştirmek için, Akdeniz'in iki yakasında araştırma ve yeniliklere uygun, araştırmacıların rahat hareket edebileceği ilkesi üzerine kurulan alanlar oluşturmak arzusundayız'.

Akdeniz ülkeleri 5+5 Yüksek Öğrenim Bakanları 3'üncü Toplantısı, 'Ekonomik Kalkınma, Sosyal İstikrar İçin Yüksek Öğretim' başlığıyla Tunus'ta yapıldı.

Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, başkent Tunus'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 'Yüksek öğrenimi geliştirmek için, Akdeniz'in iki yakasında araştırma ve yeniliklere uygun, araştırmacıların rahat hareket edebileceği ilkesi üzerine kurulan alanlar oluşturmak arzusundayız.' dedi.

Şahid, ülkesinin, bölgenin barış ve güvenliğine hizmet amacıyla 5+5 Diyalog Ülkeleri arasında dayanışmayı güçlendirmek için güçlü bir rol oynamada ısrarlı olduğunu söyledi.

Hükümetin Tunus'ta 30 Haziran'da yüksek eğitim milli kongresi düzenleyeceğini hatırlatan Şahid, gelişmiş ülkelerdeki eğitim ve kaliteyi yakalamayı hedeflediklerini vurguladı.

Toplantıda konuşan Tunus Yüksek Eğitim Bakanı Selim Halbus, araştırma, yenilik ve yüksek eğitim alanlarındaki iş birliği ve yatırımın, ekonomik kalkınmayı ve sosyal istikrarı sağlayan en önemli etkenlerden olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği çatısı altında Akdeniz'in batısındaki ülkeleri bir araya getiren 5+5 Diyalog Ülkeleri Topluluğu'nda Avrupa'dan İtalya, Malta, İspanya, Fransa ve Portekiz, Afrika'dan Libya, Tunus, Cezayir, Fas ve Moritanya yer alıyor.

'5+5 Diyalog Ülkeleri' yüksek eğitim bakanları toplantısının ilki 2013'te Fas'ta, ikincisi 2015'te İspanya'da toplanmıştı.
Kaynak: AA