Taziye Geleneği Gölmarmara'da Da Yaşatılacak

Yunusemre Belediyesi, kardeş belediyesi olan Gölmarmara’nın taziye ve kültür evi isteğine duyarsız kalmadı. 2 belediye arasında protokol imzalanırken, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, ilçe belediyelerine imkanları ölçüsünde destek vermeye gayret ettiklerini söyledi.

Taziye Geleneği Gölmarmara'da Da Yaşatılacak
Yunusemre Belediyesi ve kardeş belediyesi olan Gölmarmara Belediyesi arasında protokol imzalandı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin makamında gerçekleştirilen imza törenine Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci katıldı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz arasında imzalanan protokol gereği; Yunusemre Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kültür ve Taziye Evleri’nin bir örneği de Gölmarmara’ya yapılacak. Maddi desteğin Yunusemre Belediyesi tarafından karşılanacağı projede Gölmarmara Belediyesi de kontrolörlüğü gerçekleştirecek. Protokol imza töreni sırasında Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye destekleri için teşekkür eden Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, “Belediye başkanımız, değerli büyüğümüz Sayın Mehmet Çerçi ile yaptığımız bu iş birliği neticesinde, Yunusemre sınırları içerisinde gördüğümüz ve çok beğendiğimiz Kültür ve Taziye Evlerinin bir örneğini Gölmarmara’ya kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıymetli Belediye Başkanımız ve Meclis Grup Başkanvekilimiz Sayın Mehmet Çerçi ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Ben bu proje ve bundan sonraki iş birliğimiz için Gölmarmaralı hemşerilerim adına kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah açılışını da birlikte gerçekleştiririz” şeklinde konuştu.



Yunusemre, sınırlarını aşıyor”

Protokol töreninde bir konuşma gerçekleştiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, ilçelerle iş birliği içinde ve uyumlu bir şekilde Manisa için çalıştıklarını belirterek, “Yunusemre Belediyesi henüz yeni kurulan bir belediye. Ancak kamu otoritelerinin de takdir ettiği gibi köklü belediyelerden daha yüksek oranda kurumsallaşmayı başardık ve hizmetlerimizi tüm Türkiye’ye duyuruyor, örnek alınıyoruz. Belediyecilik bir ekip işi Biz de ekibimizle birlikte her geçen gün hizmet kalitemizi bir üst seviyeye çıkarmak için gayretle çalışıyoruz. Biz bir ilçe belediyesiyiz ancak bütün şehre hizmet edecek gibi çalışıyor ve bize gelen istekleri geri çevirmiyoruz. Malumunuz olduğu üzere belediyemiz bünyesinde kurulan bir taş ocağımız var. Sadece Manisa değil, diğer illerden gelen talepleri bile değerlendiriyor ve geri çevirmemeye çalışıyoruz. Gölmarmara Belediyemizin çok değerli başkanı Kamil Öz’den gelen bu talebi de değerlendirmeye aldık ve bugün bunu hayata geçirecek imzaları attık. Yunusemre’ye kazandırdığımız, mimari ve işlev açısından Türkiye’de örneği bulunmayan Kültür ve Taziye Evimizi Gölmarmara Belediyemize de kazandıracağız. Şimdiden Gölmarmaralı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA