Tarımda Alternatif Pazar Arayışı

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (TARIMKON) Genel Başkanı Hakan Yüksel, önce üretim sonra pazar anlayışından, önce pazar sonra üretim anlayışına geçilmesi gerektiğini ifade ederek, "Tarımda alternatif pazarlar bulunması gerekir" dedi.

Tarımda Alternatif Pazar Arayışı
TARIMKON Genel Başkanı Hakan Yüksel, yönetim kurulu üyeleri ve Türkiye’deki birçok il ve ilçe temsilcisinin katıldığı, ’Tokat İş Geliştirme ve İstişare Toplantısı’ Güryıldız Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TARIMKON Tokat İl Temsilciliği tarafından organize edilen toplantıda konuşan Genel Başkan Hakan Yüksel, önce üretim sonra pazar anlayışından önce pazar sonra üretim anlayışına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ve Tokat’ın, tarımda hak ettiği konumda olmadığını dile getiren Yüksel, "Tarımda alternatif pazarlar bulunması gerekir. Konfederasyonumuza düşen sorumluluk uluslararası alanda yeni pazar oluşumlarına yardımcı olmaktır. Ülkemizde ve Tokat’ta her geçen gün hızla büyüyen tarımın hak ettiği payı alması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Toplantıya Vali Cevdet Can’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Güryıldız Belediye Başkanı Habib Han, AK Parti İl Başkanı Metin Polat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Şahin, ilgili daire müdürleri, il ve ilçe temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: İHA