Suriyeli Kadınlara 'Anneler Günü' Etkinliği

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Suriyeli sığınmacı kadınlar için, Arap ülkelerinde 21 Mart'ta kutlanan 'Anneler Günü' dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Suriyeli sığınmacı kadınlar için, Arap ülkelerinde 21 Mart'ta kutlanan 'Anneler Günü' dolayısıyla etkinlik yapıldı.

GAP Çocuk Gelişim Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) iş birliğiyle, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli kadınlara yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, slayt gösterisi sunuldu, şiirler okundu, çarşafa boyama tekniğiyle el izi çalışması yapıldı.

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş'ın eşi Ayşe Odabaş, yaptığı konuşmada, Suriyeli kadınların Anneler Günü'nü kutladı.

Odabaş, 'Anneler her zaman çocuklarının yanında duruyor. Annelik bunu gerektiriyor, fedakarlık, fedakarlık, fedakarlık. O vesileyle bu gününüzde sizlerle olmaktan, sizlerle tanışmaktan mutluluk duydum.' dedi.

ÇATOM Sorumlusu Bahar Yıldız ise Suriye'de Anneler Günü'nün 21 Mart'ta kutlandığını söyledi.

Suriyeli kadınlara yönelik eğitim çalışmaları yaptıklarını kaydeden Yıldız, etkinlikle kadınların mutlu olmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Etkinliğe katılan 6 çocuk annesi Suriyeli Medine Derviş de programın kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, 'Savaştan dolayı geldik. Bizi düşünmeleri güzel şey, çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA