SPK Haftalık Bülteni

SPK, Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ'nin bedelli sermaye artırımıyla halka arzına onay verdi Yapı ve Kredi Bankası AŞ 6 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu Global Yatırım Holding AŞ 100 milyon lira bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ'nin bedelli sermaye artırımıyla halka arzına onay verdi.

SPK haftalık bültenine göre, Global Yatırım Holding AŞ 100 milyon lira bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu. Bültende başvuruya ilişkin, 'Artırılan sermayeye ilişkin payların, mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak, yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcı F.A.B. Partners LP'ye tahsis edilmesi planlanmaktadır.' ifadesi yer aldı.

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ise iç kaynaklardan karşılanmak üzere 93 milyon 7 bin 455 lira bedelsiz sermaye artırımı için kurula başvurdu.

Yapı ve Kredi Bankası AŞ 6 milyar dolar tutarında, Aktif Yatırım Bankası AŞ 600 milyon lira tutarında, Şeker Finansal Kiralama AŞ 150 milyon lira tutarında, Koç Finansman AŞ 300 milyon lira tutarında, Ereğli Tekstil Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ 200 milyon lira, Hayat Varlık Yönetim AŞ 400 milyon lira ve Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 100 milyon lira tutarında diğer sermaye piyasası borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu.

- Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ'nin halka arzı onaylandı

SPK Fonet Bilgi Teknolojileri AŞ'nin bedelli sermaye artırımıyla halka arzına onay verdi. Kurul şirketin mevcut 13 milyon lira olan sermayesinin 5 milyon lira artırılarak 18 milyon liraya çıkarılmasına ve artırılacak sermayeyi temsil eden payların pay başına 3,50 liradan halka arz edilmesine onay verdi.

SPK haftalık bültenine göre, ICBC Turkey Bank AŞ'nin 440 milyon liralık bedelli sermaye artırımı ve Devir Faktoring AŞ, Analiz Faktoring AŞ, Global Yatırım Holding AŞ ve TEB Finansman AŞ'nin çeşitli tutarlardaki tahvil-finansman bonoları onaylandı.

- Üç şirkete idari para cezası

ATIG Yatırım Menkul Değerler AŞ'ye kaldıraçlı işlemler müşteri teminatlarının mevzuata uygun olarak güncellenmemesi ve aracı kurumun iç denetim biriminin, faaliyetlerin kapsam ve yapısıyla uyumlu, değişen koşullara cevap verebilecek nitelik, yeterlilik ve etkinlikte olmaması gibi 6 farklı gerekçeyle değişik miktarlarda toplam 260 bin 49 lira idari para cezası kesildi.

Kurul Ünlü Portföy Yönetimi AŞ'ye kurul karar organının 22 Kasım 2016 tarih ve 32/1128 sayılı kararına aykırı olarak, Ünlü Portföy İkinci Değişken Fon’un portföyünün III-52.1 sayılı Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nin 17. maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine uyumunun kurul kararında belirtilen süre içerisinde sağlanmamış olması nedeniyle 27 bin 47 lira idari para cezası kesildi.

Aksel Yatırım Holding AŞ'ye ise kurulun 27 Ocak 2016 tarih ve 3/98 sayılı kararının gereklerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 26 bin 49 lira idari para cezası kesildi.

- Suç duyuruları

Kurul, flexforex.com.tr adresli internet sitesinin içerik sağlayıcıları ve fbsturkey.com adresli internet sitesinin içerik sağlayıcıları hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 109/2 maddesi uyarınca kuruldan izin alınmaksızın sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirdikleri için suç duyurusunda bulundu.
Kaynak: AA