Şeref Malkoç Memur-Sen'i Ziyaret Etti

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Türkiye insan hakları açısından fevkalade çalışmalar yapıyor” dedi.

Memur-Sen’e ziyarette bulunan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile beraber gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Malkoç, 3-4 Nisan tarihlerinde Barselona’da ombudsmanlara yönelik düzenlenmesi planlanan sempozyuma ilişkin, şunları kaydetti:

“Dünyadaki mültecilerin önemli bir kısmı Türkiye’de. Hatta Birleşmiş Milletlere kayıtlı olan mültecilerin yarısından fazlası Türkiye’de. Türkiye insan hakları açısından fevkalade çalışmalar yapıyor. Başka ülkeler 5-10 tane mülteci konusunu tartışırken Türkiye’de 3 milyon Suriyeli mülteci var ve bunlar insan onuruna, haysiyetine yakışır şekilde bu ülkede yaşıyorlar. O yönü ile Türkiye insanlığın onurunu temsil ediyor. İnsanlığın haysiyetini koruyor ve kurtarıyor. Bunlar güzel şeyler.”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise 4C’li çalışanların ek ödemelerinin yapılması konusunun ombudsmana taşınmasıyla ilgili, “Sözleşmeli çalışanlara ilişkin kadro talebimizi her ortamda yineliyoruz. Bir kez daha bu talebimizin hükümet tarafından ciddi bir şekilde gündeme alınmasını ve bu beklentinin karşılanmasını buradan ifade ediyorum. Toplu sözleşmede şöyle bir ara konu söz konusu oldu. Ek ödeme konusunu biz 23 bin 504 4C’li için toplu sözleşme masasında mahkemelere gerek kalmaksızın çözebilecek düzeneği orada üretecek insanların bu konudaki mağduriyetinin önüne geçtik. Fakat yargıya gidip bir kısmı kaybeden bir kısmı da kazanan 4C’liler vardı. Kazananların bir hak kaybına uğramaması görüşüldü. Sayın başkan ve heyetinin konuyu gündemlerinde değerlendirip bize dönüşlerini bekliyoruz. Bu konudaki talebimiz haklı bir taleptir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA