SEDAŞ 70 Yaşındaki KOAH Hastası Kadın İçin Açıklama Yaptı

Bolu’da ailesiyle birlikte yaşayan KOAH hastası 70 yaşındaki Fatma Açıkgöz’ün kullandığı temiz hava üreten cihaz nedeniyle evine 2 ayda toplam bin 752 lira elektrik faturası gelmesi ve elektrik faturasının yatıramaması sonrasında Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nde konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Söz konusu aboneliğe ait Fatma Açıkgöz’den sağlık raporu alınmış ve ilgili abonelik kaydında bulunan tüm kesme iş emirlerinin sağlık raporu gereği iptal edilmesi, kesilemez kodunun sistemimize girilmesi ve kesme iş emrinin bundan sonraki süreçte oluşturulmaması sağlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, “Bolu Kızılağıl Köyünde yaşayan ve elektrikli solunum cihazı ile hayatını sürdüren Fatma Açıkgöz ekiplerimizce evinde ziyaret edildi. Fatma Hanım ve oğlu Tevfik Açıkgöz SEDAŞ’ın ilgilenmesi ve hassasiyetine teşekkür ettiler. Ekiplerimizce Ayhan Açıkgöz adına kayıtlı aboneliğin kullanıldığı ve ilgili aboneliğin halihazırda enerjisinin açık olduğu, borçtan dolayı kesme işleminin yapılmadığı da tespit edilmiştir” denildi.

“Tüm kesme işlemleri iptal edildi”

Açıklamanın devamında, “Bu ziyarette, söz konusu abonelikte elektriğin kesilmemesi için SEDAŞ tarafından alınan önlem ve kendisine sağlanacak kolaylık için gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Kendisinin hasta olması nedeniyle oğlu Tevfik Açıkgöz’ün telefon iletişim bilgisi alınmış ve bu telefon numarası çağrı merkezimizde elektrik kesildiğinde acil hasta kodu ile VİP hattı telefon numarası olarak tanımlanmış, herkesten önce çağrı merkezimize ulaşabilme imkanı sağlanmıştır. Bu numaradan çağrı merkezimize yapılan aramalarda çağrı merkezimiz sahadaki şebeke operasyon ekiplerimizi öncelikle bu adrese enerji verilmesi konusunda uyaracaklardır. Söz konusu aboneliğe ait Fatma Açıkgöz’den sağlık raporu alınmış ve ilgili abonelik kaydında bulunan tüm kesme iş emirlerinin sağlık raporu gereği iptal edilmesi, kesilemez kodunun sistemimize girilmesi ve kesme iş emrinin bundan sonraki süreçte oluşturulmaması sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

“İnsan ve çözüm odaklı yaklaşım”

Hastanın elektriğinin kesilmemesinin sağlandığı vurgulanan açıklama şu şekilde devam etti;

“SEDAŞ, solunum cihazı, diyaliz destek ünitesi gibi araçlara bağlı yaşayanların elektriğinin kesilmemesi için hastaların raporlarındaki bilgiyi bilişim sisteminde kayıt altına alarak bu müşterilerin elektriğinin kesilmemesini sağlamakta, enerji kesintilerinde öncelikli olarak aksiyon alınması gerekliliğine göre atanan VIP puanların dikkate alınmasını sağlayan SEDAŞ, insan ve çözüm odaklı yaklaşım ile yaklaşık iki yıldır uyguladığı prosedürü titizlikle hayata geçirmektedir.”
Kaynak: İHA