Sayar'dan, Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyaretine İlişkin Açıklama

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde, kent ve bölge için vereceği mesajların önemli olduğunu, Diyarbakır’ın sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabilmesi için aynı zamanda ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacak bazı talepleri olduğunu belirtti.

Sayar'dan, Erdoğan'ın Diyarbakır Ziyaretine İlişkin Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, yarın Diyarbakır’da yapacağı programa değinen Sayar, kalkınmada kamu-özel sektör işbirliğinin son derece önemli olduğunu, yatırım ortamının iyileşmesiyle beraber gelecek taleplere cevap vermek için yatırım altyapısının ivedilikle güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Hızlı kalkınmada huzur, güven ve istikrarın önemini de vurgulayan Sayar sürdürülebilir ekonomik kalkınma için ivedilikle gerçekleşmesi gereken taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

“Cazibe merkezleri programı kapsamında yapılan başvurularda, Diyarbakır’ın nüfus yoğunluğu, işsizlik oranı ve sosyo-ekonomik durumunun göz önüne alınarak, projelerin öncelikli olarak değerlendirilmesi ve böylelikle Diyarbakır’ın daha fazla yatırım almasının sağlanarak istihdama katkı sunulması. Gerek cazibe merkezleri kapsamında gerekse de 6. bölge teşvikleri kapsamında yapılacak imalat sanayi yatırımlarına cevap verebilmemiz için OSB arazilerinin oluşturulmasında ki bürokratik sürecin azaltılması ve hızlandırılması. Şanlıurfa-Diyarbakır-Habur ve Rize-Erzurum-Diyarbakır otoyolu projelerinin fizibilite ve proje çalışmalarının ivedilikle sonuçlandırılarak ihaleye çıkarılması. Diyarbakır çevre yolu projesi ile Diyarbakır’ın komşu il ve ilçeleriyle bağlantısı için yürütülmekte olan karayolu projelerinin ivedilikle bitirilmesi. Çalışmalarına 2011 yılında başlanan ve etap etap yapılması planlanan Mürşitpınar-Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Diyarbakır hızlı tren projelerinin, eş zamanlı yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılarak söz konusu demiryolu hattının ihale edilmesi ve Diyarbakır’ın İçel Limanına bağlantısının ivedilikle gerçekleştirilmesi.”
Kaynak: İHA