Sakarya'da Uyuşturucu Operasyonları

Toz ve kubar esrar ile tabanca ve av tüfeğinin ele geçirildiği operasyonlarda, gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Sakarya ve ilçelerinde farklı zamanlarda bazı adreslere düzenlenen operasyonlarda, 5 kilo 530 gram toz esrar, 343 gram kubar esrar, bir ruhsatsız tabanca ve bir otomatik av tüfeği ele geçirildi, olaylarla ilgili iki kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim görevlilerince TEM otoyolu ve D-100 karayolunda taşınması muhtemel uyuşturucu maddelerin transit geçişinin önlenmesine ve suçluların yakalanmasına yönelik yapılan planlı denetimler sırasında, bir araç Adapazarı gişelerinde durduruldu.

Araçta bulunan ve hareketlerinden şüphelenilen B.K (18), B.A (20), D.S (30) ve Ş.A'nın (30) üstleri ile araçta arama yapıldı. Aramada, plastik su boruları içerisine sıkıştırılmış ve aracın çeşitli bölmelerine zulalanmış piyasa değeri 45 bin lira olan 5 kilo 530 gram toz esrar ele geçirildi. Yapılan kontrolde, B.A'nın kardeşi adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi taşıdığı ve uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan arandığı anlaşıldı.

Gözaltına alınan B.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ayrıca il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Akyazı ilçesi Vakıf Mahallesi ile Erenler Merkez Mahallesinde dört ayrı adrese operasyon düzenlendi. S.A (31) isimli kişinin evinde yapılan aramada, bir ruhsatsız tabanca, E.Ö'nün evinden ise 343 gram kubar esrar ve bir otomatik av tüfeği ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüpheli S.A tutuklandı.

Kaynak: AA