Rakka'ya Yapılan Hava Saldırısında Bir Kadın Ve Dört Çocuğu Öldü

Batı Rakka’da DEAŞ’ın kontrolünde bulunan Mansure beldesinde koalisyon güçleri tarafından yapılan hava saldırısında bir kadın ve dört çocuğu hayatını kaybetti.

Hava saldırısına hedef olan Tabaka şehrinin Safsafa köyünde, Tabaka ve Rakka yolu üstünde Taciriye mahallesinde tarım araçları ve çok sayıda ev tahrip oldu.

DEAŞ’in bombalı araçla intihar saldırısı

DEAŞ militanlarının, Halep’in doğu tarafında, Suriye askeri güçlerinin toplu halde bulunduğu Mağmara ve Diyarın doğusundaki Hafer’e yaptığı bomba yüklü araçla yapılan bir intihar saldırısında çok sayıda Suriye askerinin öldüğü bildirildi.



Zehirli gaz saldırıları

Rus hava kuvvetlerine ait olduğu iddia edilen savaş uçaklarının Hama’nın kuzeyindeki ElLatamana şehrine içinde zehirli gaz olduğu tahmin edilen füze saldırısında çok sayıda sivil ve tıbbi görevlinin yaralandığı, yaralıların Suriye - Türkiye sınırındaki hastanelere nakledildiği kaydedildi.

Hama’nın kuzeyindeki bir hastanede çalışan Doktor Mahmut Abbas, kimyevi maddelere maruz kalmış bir hastayla karşılaştığını, hastanın bir komşu hastanenin hariciye servisine gönderildiğini söyledi.



Rus uçaklarının Kuzey Hama’daki Zevar’a zehirli gaz bombası attığı, Suriye helikopterlerinin de Ellattamana ve Keferzeta’ya içinde zehirli klor gazı bulunan varil bombası attığı, bombalardan onlarca insanın nefes darlığına maruz kaldığı kaydedildi.

Suriye rejim güçlerinin 48 saat süren, yüzden fazla saldırısında güdümlü roket bombası, zehirli gaz bombası atmasının ardından muhaliflerin Erze ve Şeyha ve Hama civarındaki 50 noktadan geri çekildiği bildirildi.

Muhalif güçlerin aynı zamanda, önceki gece 25 rejim gücü askerini öldürerek ilerledikleri, Hama’nın batı kırsalındaki Muğire ve Beridic’den de çekildikleri ifade edildi.
Kaynak: İHA