Oyak Renault'ya Engelli İstihdamı Ödülü

Oyak Renault, Bursa Engelliler İstihdamı Buluşmasında 'En Fazla Engelli İstihdam Eden Firma' ve 'Kontenjan Harici En Fazla Engelli Çalıştıran Firma' olarak iki ayrı ödülün sahibi oldu.

Oyak Renault, Bursa Engelliler İstihdamı Buluşmasında 'En Fazla Engelli İstihdam Eden Firma' ve 'Kontenjan Harici En Fazla Engelli Çalıştıran Firma' olarak iki ayrı ödülün sahibi oldu.

Oyak Renault'dan yapılan açıklamaya göre bugün düzenlenen Bursa Engelliler İstihdam Buluşması (BENİB), İŞKUR Bursa, Bursa Kent Konseyi, Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Bursa Engelliler Federasyonu ortaklığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile gerçekleşti.

Buluşmada Oyak Renault da engelli istihdamına yönelik gerçekleştirdiği katkılarından dolayı 'En Fazla Engelli İstihdam Eden Firma' ve 'En Fazla Engelli Kontenjan Harici Engelli Çalıştıran Firma' olarak iki kategoride ödüle layık görüldü.

Kurum adına ödülü alan Renault Karoseri Montaj ve İmalat Direktörü Kaan Özkan, şirket olarak engelli istihdamını artırmaya yönelik büyük bir çaba içinde olduklarını ve bu alanda ödüle layık görülmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez ise engelli bireylerin ekonomik ve sosyal yaşama kazandırılmasının ilk adımının onlara istihdam sağlamaktan geçtiğini bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de yaklaşık 5 milyon engellinin bulunduğunu anımsatan Başeğmez, Türkiye nüfusunun yüzde 6,6'sını engellilerin oluşturduğunu ve engellilerin iş gücüne katılım oranının yüzde 22,1 olduğunu dile getirdi.

Başeğmez, dolayısıyla engellilere yönelik toplumsal algının değişmesinin, engellilerin eğitim ve iş alanlarına kazandırılması için alınacak idari ve yasal önlemler kadar toplumsal sorumlulukların da yerine getirilmesine bağlı olduğuna işaret ederek, 'Oyak Renault olarak, engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğu bilinciyle, onlara doğrudan iş imkanı sağlamak ve böylelikle ülkemizin de istihdam gücüne katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Oyak Renault, engelli bireylerin istihdamını artırırken; engelli bireylerin çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik projeler de planlıyor.

Oyak Renault bünyesinde istihdam edilen 100'den fazla engelli çalışan; işaret dili tercümanı eşliğinde pek çok alanda eğitim alırken, şirket, engelli çalışanların ailelerini ve yine engelli arkadaşlarını dahil edebilecekleri çeşitli organizasyonlar ve başarı hikayelerinin aktarılacağı seminerler üzerinde çalışıyor.
Kaynak: AA