Okullar Çevresinde Denetim

Antalya Emniyet Müdürlüğünce okulların çevresinde çocukların korunmasına yönelik denetim yapıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuk şube müdürlüğü koordinesinde kentteki risk alanında bulunan 30 okulun çevresinde çocukların korunmasına yönelik denetim uygulaması başlatıldı.

Uygulamaya çocuk şube müdürlüğü ekipleri ile özel harekat, terörle mücadele, uyuşturucu ile mücadele, asayiş, siber suçlarla mücadele, trafik denetleme, radyo tv ve foto film şube müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri katıldı.

Uygulama ile okul çevresindeki parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, tekel ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları ile okul servis araçları denetlendi.

Denetimlerde, 7 internet kafe, 5 oyun salonu, 5 kahvehane, 2 bahis bayisi, 37 büfe, 19 okul servis aracı, 83 otomobil incelendi.

İncelemelerde yaşı küçük çocuklara yasaklı oyun oynatılması ve filtre programının bulunmaması nedeniyle bir internet kafe ile evraklarında eksikleri bulunan 4 büfeye işlem yapıldı.

Okul çevresindeki kişilerin üst aramalarında 5 gram esrar maddesi, bir adet muşta ve kasatura bıçak ele geçirilirken, okul çevresindeki 273 kişinin kimlik bilgileri sorgulandı, hakkında yakalama kararı bulanan 1 kişi gözaltına alındı.

Okul saatleri içerisinde okulda bulunması gerekirken oyun salonlarında olduğu tespit edilen 4 çocukla ilgili de idari işlem yapıldı ve okul servis araçları ile okul çevresinde bulunan otomobiller üzerinde yapılan denetimlerde 32 araca kara yolları trafik kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

Kaynak: AA