Öğrenciler Başkan Tarhan'a Projelerini Anlattı

Muhittin Develi Ortaokulu yönetimi ve öğrencileri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret ederek, işitme engelli öğrencilere yönelik ’Bir şey anlatıyorum’ adlı projelerini tanıttı.

Öğrenciler Başkan Tarhan'a Projelerini Anlattı
Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan okullarla birlikte gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor. Daha önce kendilerine en yakın parkın temizliğini üstlenerek, diğer okullara örnek olacak bir çalışmaya imza atan Muhittin Develi Ortaokulu öğrencileri, yeni bir proje daha geliştirdi. Engellilere yönelik ’Bir şey anlatıyorum’ isimli proje hazırlayan öğrenciler, Başkan Tarhan’a projeyle ilgili bilgiler verdiler. Proje kapsamında, işitme engelli bireyler ile daha sağlıklı iletişim kurabilmek için temel işaret dili eğitimi veriliyor. Yaklaşık 6 aydır devam eden projeye gönüllü olarak öğretmen, öğrenci ve veliler ciddi oranda destek sunuyor. Öğrenciler, Başkan Tarhan’la keyifli bir sohbet gerçekleştirerek, işaret dili ile ’Sizi çok seviyoruz Başkanımız’ şeklinde duygularını ifade ettiler.

Mezitli Belediyesi ile çok önemli projelere imza attıklarını belirten Muhittin Develi Ortaokulu Müdürü Celalettin Akdoğan, "Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da sosyal projelerden ne kadar aktif olduğunu biliyoruz. Okul olarak 5. ve 6. sınıf olarak koordinatör öğretmenimiz Kadir Darıcı’nın önderliğinde ’Bir şey anlatıyorum’ isimli projemizi gerçekleştirdik. Buradaki amacımız, işitme engelli öğrencilerin eğitim ve öğretim ortamında dikkati çekmek. Devlet okullarında işitme engelli olan öğrencilere yönelik ve aynı zamanda diğer öğrencilere de bu işitme ve işaret dilini öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu projemizi eğitimli yenilikçilik projesi kapsamında gerçekleştirdik. Bu konuyla ilgili Yunus Emre İşitme Engelli Okulu’nu da ziyaret ettik. Bugün de buraya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyarete geldik. Kendisine misafirperverliği ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Muhittin Develi Ortaokulu ile pek çok sosyal projeyle birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Tarhan ise, "Muhittin Develi Ortaokulu yönetimini ve öğrencilerini kutluyorum. Okulumuzla birlikte toplumsal duyarlılığı ortaya koyan farklı projelerle ortak çalışmalar yaptık. Daha önce birlikte farklı çalışmalara imza attık. Kendilerine en yakın parkımızın temizlik işlerini üstlendiler. Öğrenciler, her Pazartesi günü parkımızı temizliğini yapıyorlar. Şimdide işitme engelli öğrencilere yönelik ’Bir şey anlatıyoruz’ adlı yepyeni bir proje ile geldiler. İşitme engelli bireyleri daha iyi anlamak için veliler ve çocuklara işaret dilini öğreteceklerini belirttiler. Bizler de belediye olarak gerekli desteği sunacağımızı ifade ettik. İlçemizde tüm okulları böylesi güzel projeler davet ediyor, Muhittin Develi Ortaokulu öğretmenlerini ve öğrencilerine de teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA