Milletvekili Etyemez Açıklaması '16 Nisan Kabuğunu Kırıp Yoluna Devam Edecek Büyük Türkiye'nin Yolunu Açacaktır'

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, referandum çalışmalarını yürüttüğü Karatay ilçesine bağlı Obruk Mahallesinde şükür duası programına katıldı.

Milletvekili Etyemez Açıklaması '16 Nisan Kabuğunu Kırıp Yoluna Devam Edecek Büyük Türkiye'nin Yolunu Açacaktır'
Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı Obruk Mahallesinde düzenlenen programa, AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Leyla Şahin Usta, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, ilçenin protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

16 Nisan akşamında şükür duası yapmayı dilediklerini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Önce vatanımız, bayrağımız, milletimiz için hep bir arada olmayı bizlere nasip eylesin. Önümüzdeki süreç oldukça önemli, inşallah 16 Nisan akşamı hep beraber, bulunduğumuz mekanlarda ve yerlerde birbirimize yine elhamdülillah diyerek; sandıklardan çıkan yüksek orandaki evetler birlikte şükür duası yapacağımız bir akşamı nasip etsin” dedi.



16 Nisan’ın Türkiye’nin önünü açacağını belirten AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması dolayısıyla sizlerden hem duanızı istiyoruz hem de evete oyunuzu, desteğinizi istiyoruz. Buraya aslında bunu belirtmek üzere geldik. Hem sizlerle beraber olmak hem de ülkemizin geleceği, milletimizin bekası, birlik ve beraberliğimizin devamını sağlayacak önemli bir dönüm noktasını yaşıyoruz. Bu dönüm noktası ülkemizin geleceği açısından, büyük devlet olma açısından ve bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke açısından 16 Nisan kabuğunu kırıp yoluna devam edecek büyük Türkiye’nin yolunu açacaktır. O nedenle önemlidir” ifadelerini kullandı.

Anayasanın neden değişmesi gerektiğini anlatan Etyemez, “Neden anayasa değişikliği, şeklinde bir takım sorular soruluyor. Anayasa değişikliği bir daha darbelerin yaşanmaması için, koalisyon dönemlerinin çatışmalarının ve karmaşasının yaşanmaması için ülkemizin demokrasisi ve millet iradesi için devletin tepesine yansıması doğrudan demokrasi için ve aynı zamanda millet irademize şer güçlerinin terör odaklarının ve 2., 3. ülkelerin haddi olmadığı halde ülkemizin, milletimizin iradesine müdahale etme çabalarına karşı hem anayasa değişikliği hem de 16 Nisan’da önemli bir mesaj ve bu müdahale etmek isteyenlere de önemli bir tokat vurmamız gerekir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Aslantürk tarafından şükür duası gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA