Mezar Ziyareti İçin Göleti Aşıyorlar

Bolu'nun Seben ilçesinde yaşayan Aydemir ailesi, 10 yıl önce yapılan gölet nedeniyle suyunn ortasında kalan ninelerinin mezarını ziyaret edebilmek için yoğun çaba harcıyor.

Bolu'nun Seben ilçesine bağlı Kaş köyünde yaşayan Aydemir ailesi, köylerinin yaylasına 10 sene önce yapılan baraj gölü nedeniyle suların ortasında kalan ninelerinin mezarını ziyaret edip bakımını yapmakta güçlük çekiyor.

Kaş köyünde yaşayan ve 1965 yılında yaylaya çıktıkları esnada hayatını kaybeden Minta Aydemir'ın cenazesi yaylanın yakınına defnedildi.

Aradan geçen yıllarda aile bireylerinin sık sık ziyaret ettiği mezar, 10 yıl önce yaylanın su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan gölet nedeniyle suların içinde kaldı.

Aydemir ailesi, suların ortasında kalan mezarı ziyarete edip bakımını yapmakta güçlük çekmeye başladı.

Aile üyeleri, suların içindeki taşlara basarak mezara ulaşıyor ve uzayan otları temizleyebiliyor.

Minta Aydemir'nin torununun oğlu Kaş köyü muhtarı Nurettin Aydemir (64), gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte bu yana yaylada ölenleri köye götürmeyip buraya gömdüklerini anlatarak, 'Bu baraj yapılalı da 10 sene oldu. 5 veya 6 mezar vardı burada ama tam ne kadar olduğunu bilmiyorum sadece ninemin mezarını biliyoruz. Bazı mezarlar barajın içinde kaldı bazıları ise dışarıda kaldı ama etrafları suyla kaplı. Ben de istemedim aslında bu barajı da mecburen yapıldı baraj. Suyun altında kalan başka mezarlar var. Onlar tamamen baraj gölünün içinde kaldı. Dışarıda kalan mezarlar da var. Belki yolun altında bile var.' diye konuştu.

Bolu'da yaşayan akrabalarının mezarın bakımını yaparak mermerle kapladığını da belirten Aydemir, mezarın bu sayede ayakta durabildiğini, mermer kaplanmasa çoktan yok olabileceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA