Meram'da Regaib Kandili Coşkusu Yaşandı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Kapu Camisi’nde düzenlenen ‘Regaib Kandili Özel Programı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Meram'da Regaib Kandili Coşkusu Yaşandı
Program da üç ayların ve Regaib Kandili’nin faziletini anlatan Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, “Bizleri manevi iklim aylarıyla bir kez daha buluşturduğu için Yüce Rabbimize sonsuz hamd olsun. Bizlere kulluk için, kendine dönmek için, kendine yaklaşmak için, katında değerini arttırmak için yeni bir fırsat daha tanıdı. Peygamber Efendimiz Recep ayı girince, ‘Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir’ diye dua edermiş. Efendimizin bu duasında ümmet bilincini, ümmet şuurunu bir kez daha görüyoruz. Beni, bana demiyor da bize diyor. Bizi Ramazan’a ulaştır diyor. Onun için dualarımızda ‘biz’ şuuruyla yalvarmamız gerekiyor” dedi.



“Üç aylar bizim kulluğumuzu gözden geçirme fırsatlarımızdır”

Zaman kavramının Allah’ın kulları üzerindeki en büyük nimetlerinden biri olduğuna da dikkat çeken Akpınar, “Zaman hem büyük bir nimet hem de kıymetli bir emanettir. Onun için biz zamanı bütün dilimleriyle nimete dönüştürmek için gayret etmeliyiz. Zaman, kulluk için, ibadet için Allah’ın bize açtığı bir fırsattır. İşte bu mübarek aylar da Ramazan ayına hazırlık için bir fırsattır. Üç aylar bizim kulluğumuzu gözden geçirme fırsatlarımızdır” diye konuştu.

Yatsı namazından sonra ise Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam eden program Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın yaptığı dua ile sona erdi. Meram Belediyesi tarafından program sonrasında vatandaşlara ikram yapıldı. Meram İlçe Belediye Başkan Fatma Toru da vatandaşlara ikramda bulunarak kandillerini kutladı.
Kaynak: İHA