Maliye Bakanı Ağbal Gaziantep'te

Ağbal:'2019'da hedef koyduk, tekli eğitime geçeceğiz' '15 Temmuz'daki birlik, beraberlik, milli şuur neyse, aynı şekilde 16 Nisan'da sandığa gideceğiz'.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, '2019'da hedef koyduk, tekli eğitime geçeceğiz.' dedi.

Ağbal, Gaziantep'teki temasları kapsamında 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçilerle bir araya geldi. İşçilerle yemek sırasına giren ve aynı masada yemek yiyen Bakan Ağbal, holdingin yönetim kurulu başkanı Mustafa Topçuoğlu'dan bilgi aldı.

Daha sonra fabrikanın salonunda işçilere hitap eden Naci Ağbal, işletmeden 150 bin insanın ekmek yediğini belirterek, 'Bütün bu fabrikalar ayaktaysa, Gaziantep Türkiye'nin bir ihracat merkezi haline geliyorsa, bunda işçi kardeşlerimizin büyük emeği var.' ifadesini kullandı.

'Gidip yabancı ülkelerden para istendiği günleri bilirim.' diyen Ağbal, şöyle konuştu:

'AK Parti iktidara geldiğinde bu ülkenin bütçesi boşaltılmıştı. Bu ülkenin bankaları soyulmuştu. İktidara gelir gelmez Bolu Dağı Tüneli'nin yapımına hız verdik. Karadeniz Otoyolu'nu yaptık.Son 14 yılda otoyollar yaptık, ülkeyi bölünmüş yollarla birbirine bağladık. Yaptığımız tünellerin artık sayısını bilmiyoruz.Benim çocukluğumda bir tek Zigana Tüneli vardı. Zigana Tüneli'nin 100 katını yaptık. Bütün bu bölgeyi, bütün ülkeyi tünellerle, köprülerle birbirine bağlıyoruz. Hastanelerle, sağlık hizmetinde devrimler yapıyoruz. Arka arkaya şehir hastaneleri kurduk.Eğitimde büyük bir çığır açtık. Eğitim önceki dönemlerle mukayese edilemeyecek kadar değişti. 2019'da hedef koyduk, tekli eğitime geçeceğiz. Gaziantep dahil artık bütün şehirlerimizde ikili öğretim ortadan kalkacak.'

Eğitimin önemini belirten Bakan Ağbal, sağlıkta, eğitimde yürütülen ve engellilere verilen hizmetlere dikkati çekerek, 'Bugün bütçeden sadece engellilerin bakımına ayrılan para 6 milyar lira. Bugün yaklaşık 5 bin engellimiz her gün düzenli bir şekilde evinden alınıyor, eğitim merkezine götürülüyor.' diye konuştu.

- Halk oylaması sürecinde Avrupa'nın tutumu

Avrupa'da özellikle bazı ülkelerin halk oylaması sürecinde 'hayır' çıkması için ellerinden gelen her şeyi yaptığına değinen Ağbal, bunların Türkiye'nin ekonomik gelişmesinden çekinen ülkeler olduğunu ifade etti.

Naci Ağbal, şunları kaydetti:

'Alçak darbe girişimini asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz'daki birlik, beraberlik, milli şuur neyse, aynı şekilde 16 Nisan'da sandığa gideceğiz. Bu anayasa değişikliğini inşallah hep beraber yapacağız. İçerideki alçak FETÖ mensuplarıyla bunları maşa gibi kullanan bir takım dış mihraklar bir araya gelmişler ve 15 Temmuz'u planlamışlar. Bu milleti sana yedirmem, bu demokrasiyi sana kaptırmam. 15 Temmuz adeta bu milletin yeniden bir kurtuluş mücadelesidir.'

Kaynak: AA