'Köprübaşı Çileği' İçin Patent Alınacak

Köprübaşı Kaymakamı Kemal Balaban, 'Köprübaşı çileği' için patent başvurusunda bulunduklarını söyledi.

Kaymakam Balaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, imzaladıkları protokol çerçevesinde 'Köprübaşı Çileği' için Türk Patent Enstitüsü’nden 'Marka ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' almak amacıyla başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Amaçlarının Köprübaşı çileğine bölgelerinde ve ülke genelinde marka değeri kazandırmak olduğunu belirten Balaban, 'İlçemizde ilk çilek fidanlarının ekimine 1999 yılında başlanmış olup, 2006 yılına kadar Manisa İl Tarım Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ortaklığıyla temin edilmiştir.

Daha sonra çiftçilerimiz fidanlarını, kendi imkanlarıyla Adana'dan tedarik etmişlerdir. İlçemizde halen 3 bin 500 dekarlık alanda çilek ekimi yapılmaktadır. Yıllık 10 bin ton çilek üretimimiz, ilçe ile ekonomisine yüzde 25 canlılık getirmiş ve ilçemizden göçü engellemiştir. Köprübaşı Çileğine patent alınması İlçemizin tanıtımı, gelişmesi ve Köprübaşı çilek üreticileri ile ihracatçı firmalar için önemli bir dönüm noktasıdır. Türk Patent Enstitüsünde Marka ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi de alındığında, ilçemizin göç veren bir ilçe konumundan göç alan bir ilçe konumuna getirilmesi sağlanılacaktır. Değerli Köprübaşılı hemşehrilerime hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum.' diye konuştu.

Köprübaşı'nda çilek mevsiminin 15 Nisan'da başlayacağını belirten Balaban, alınacak patentle ilçede üretilecek Rubygem, Camarosa, Albion cinsi çileklerin ilçenin tanıtım ve gelişmesini sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA