KMÜ Öğrencilerinden Niğde'de Anlamlı Ziyaret

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Enerji Verimliliği Öğrenci Topluluğu, Ömer Halisdemir Üniversitesini ve 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti.

KMÜ Öğrencilerinden Niğde'de Anlamlı Ziyaret
Topluluk üyeleri öncelikle Ömer Halisdemir Üniversitesine ziyaret gerçekleştirerek üniversitenin merkezi yerleşkesinde bulunan Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi laboratuvarlarını gezdi. Öğrenciler burada güneş enerjisi ve sistemleri, grafen ve termal enerji üzerine çalışan araştırma birimlerini yakından tanıma imkanı buldu. Teknik gezi kapsamında c-Si HIT Fotovoltaik Pilot Hattı, Silisyum Heteroeklem Güneş Hücresi (Si-HIT) Araştırma, Organik Fotovoltaik Araştırma, Grafen Araştırma ve Termal Enerji Araştırma Laboratuvarlarını gezen öğrenciler uzmanlardan detaylı bilgi edindi. Uzmanlar tarafından öğrencilere Ar-Ge çalışmaları için örnek alanlar gösterilerek, Araştırma Merkezinin işbirliği imkanları hakkında bilgi verildi.

Teknik gezi, Ömer Halisdemir Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşe Seyhan’a işbirliği ve destekleri için KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül adına Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selmin Ener Ruşen tarafından teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi. Teknik gezinin ardından KMÜ öğrencileri, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde bulunan ve 15 Temmuz’da şehit edilen Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ederek kabre çiçek bıraktı.
Kaynak: İHA