Kazancı Bedih Antalya'da Anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kültür konserlerinde Urfa sıra gecelerinin unutulmaz ismi Kazancı Bedih türküleriyle düzenlenilen konserde anıldı.

TRT Sanatçısı Münevver Özdemir'in seslendirdiği Urfa yöresine ait türkülerle anılan 'Kazancı Bedih Gecesi' izleyenlerin beğenisini kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Türk Müziğinin unutulmaz isimlerini kültür konserleriyle anmaya devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Türk Halk Müziğinin unutulmaz ismi Urfalı Kazancı Bedih'in, türküleriyle anıldığı belirtilen açıklamada, Sanat Yönetmenliğini Nihat Akçer'in üstlendiği konsere, TRT sanatçısı Münevver Özdemir'in de konuk sanatçı olarak katıldığı ifade edildi.

Konserde Kazancı Bedih ile özdeşleşen Nemrut'un Kızı türküsüne salonu dolduran izleyiciler hep bir ağızdan eşlik ederken, 'Evlerinin Önü Boyalı Direk, Ayağında Kundura, Öyle Sermestim ki İdrak Etmezem' gibi çeşitli yörelere ait türküler de seslendirildi.

Kaynak: AA