Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı törenle açıldı.

Karaziyaret Mikdat Bin Esved Sosyal Tesisleri Açıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, törende yaptığı konuşmada, taziye evi, aile danışma merkezi ve kütüphane başta olmak üzere hizmet verecek bu sosyal tesisin bölge insanına çok önemli hizmetler sunacağını belirterek, "Bu sadece tek başına bir hizmet değil bu birçok hizmetin gelmesine de buraya sosyal anlamdaki hizmetlerin gelmesine de vesile olacak" dedi.

16 Nisan’ın çok önemli bir tarih, Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erkoç, "O günkü tercihiniz gelecek açısından çok önemli. Güçlü Türkiye’nin inşallah o gün sonsuza kadar kıyamete kadar sonuna kadar kapılarını açacağız. Bugün çok iddialıyız belediye olarak, bunun arkasında güçlü bir hükümetin olması, güçlü bir cumhurbaşkanının olmasından kaynaklanmaktadır. Geleceğe hedefler koyuyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir olarak çok büyük bütçeler yapıyoruz. Burada arkamızda güçlü bir hükümetin olması Türkiyemizde istikrarın olması adeta finans planlamasıyla gelecekte yapılacak hizmetleri daha öne alıyoruz. Yaptığımız finans planlaması da bu istikrarın bize vermiş olduğu bir meyve. Bunun için 16 Nisan’da sürekli istikrar için istikrarın kesintiye uğramaması için yeniden o eski koalisyon dönemlerine dönülmemesi için geleceğe güçlü bir evet demek için hep beraber var mıyız? 7 Haziran’da Türkiyemiz çok önemli bir felaketten döndü. Allah korusun az daha Türkiye’yi yıkmaya çalışanlarla birileri hükümet kuracaktı. Görevi alsalardı Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’la hükümet kuracaktı. Eğer o hükümeti kursalardı bugünkü Türkiye’de terörle mücadele olur muydu? Olmazdı. Onun için geleceğe hep beraberce güçlü bir evet demeye var mıyız?” diye konuştu.



"Hangi hizmetlerin yapıldığını görmek istemiyorlar"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise Kahramanmaraş’ın iki önemli bekçisi olduğunu ifade ederek, “Sırtımızı Bertiz’e yaslamışız, cephemiz Karaziyaret. Biz buraya geldiğimizde bu büyük nüfus bizden yol istiyordu, belediyelerimizden, bizlerden milletvekillerinden, valilerden okul istiyordu ve şimdi biz bütün bunları aşmışız şükürler olsun. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu önemli bir sosyal tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlar bir hayal gibi. 3 yıl önceyle kıyaslandığında hakikatten bunlar hayal gibi ama Allah’a şükürler olsun Büyükşehir Yasasını liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gündeme getirdiğinde, bu bir bütün şehir yasasıdır asla yürümez Türkiye’yi eyaletlere bölmek istiyorlar diye itiraz edenler şimdi Büyükşehir’in verdiği imkanla hangi hizmetlerin yapıldığını görmek istemiyorlar. Fakat o hizmetleri kullanıyorlar. Kullansınlar biz kullanmalarından memnun oluruz sadece memnun oluruz ama bizim Türkiye için hayallerimizi projelerimizin öngörülerimizin ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha Karaziyaret’te görüyoruz. Bir yandan Dulkadiroğlu Belediyemizi görüyoruz kendisine düşen görevleri eksiksiz yerine getirirken bir yandan Büyükşehir Belediyemiz buranın alt yapısıyla ilgilendiği gibi artık okuluyla, sosyal tesisiyle, asfaltıyla her şeyiyle ilgileniyor. İşte büyükşehirle ulaşmaya çalıştığımız hedef tamda buydu” dedi.



"Niyet okumayı bırakmaları lazım"

Geçmişte ekonomik krizleri ve siyasi krizleri yaşandığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

“Gelirken birçok yavrumuzu gördük onlar bizim geleceğimiz. Onlar bizim gerçekten her şeyimiz ve gerçekten onlar bizim istikbalimiz. İşte bütün bu eserler bütün bu çalışmalar sadece onlar için sadece şehitlerimizden ecdatlarımızdan devir aldığımız bu ülkeyi o gençlerimize o çocuklarımıza daha emin daha güvenilir daha yarına istikrarlı bir ülke bırakmak için. O yüzden referandum çalışmalarımız anayasa değişikliklilerimiz onun için. İyi kötü biz bir şekilde 14 yıldan beri idare ediyoruz. Ama dünü yaşadık dünkü ekonomik krizleri siyasi krizleri yaşadık. O her siyasi krizin il sahamızda işsizlik olduğunu yaşadık, o her siyasi krizin çocuklarımıza okulsuzluk olduğunu yaşadık. O her siyasi krizin hastanelerimizde doktorsuz ve insanlarımızı ve şehirlerimizi hastanesiz bıraktığını yaşadık. Bunun arkasında hangi niyet var aslında niyet okumayı bırakmaları lazım. Bizim geçtiğimiz 14 yılımıza bakmak ve 2014 yılında Büyükşehir Yasasıyla hangi hizmetlerin üretildiğine bakmaları yeterli.”

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Karaziyaret Malik Bin Esved Sosyal Tesisi gezildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Şube Müdürlüğü tarafından farklı bir konseptle yapılan tesiste, taziye evi, kütüphane, kadın ve aile danışma merkezi ve yaşlılar dinlenme salonu bulunuyor.

Karaziyaret Malik Bin Esved Sosyal Tesisi’nin açılışına Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA