Kadın Girişimci, KOSGEB Desteğiyle Dükkan Açtı

Girişimci Kahveci: 'Kadınlarımız, 'Cam işi, erkek işi. Ağır iş yapamayız.' diyerek pek yanaşmıyorlar. Ben buna katılmıyorum. İşin içerisine girdikten sonra öğreniliyor'

Zonguldak'ta bir kadın girişimci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldığı hibe desteğiyle açtığı cam ve çerçeve dükkanını işletiyor.

Evli ve bir çocuk annesi Gülümser Kahveci (37), 2013 yılında gittiği 'Hibe Destek Programı Girişimcilik Kursu'ndan girişimcilik sertifikasını aldı.

Daha önce çeşitli işlerde çalışan Kahveci, KOSGEB'in girişimcilere verdiği 30 bin lira desteği alarak cam ve çerçeve dükkanı açtı.

Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cam ve çerçeve işini severek yaptığını söyledi.

Teknolojiye ayak uydurarak ve çeşitliliği artırarak çalışmalara devam ettiğini belirten Kahveci, 'Herkes, 'Bu bir erkek mesleği. Neden cam ve çerçeve dükkanı?' diye bana soruyor. Ben çıtayı yükselterek çalışmaya devam ediyorum. Şu an Kastamonu, Düzce'ye kadar iş yapıyoruz.' diye konuştu.

Kahveci, KOSGEB'in 30 bin liralık hibesinden yararlandığını dile getirerek, dükkanı ilk açtığında ve iş hayatında bunun çok artılarını gördüğünü, bir sıfır önde başladığını ifade etti.

Çevresindekilerin de başarabileceğine inandığını ve hep yanında olduklarını vurgulayan Kahveci, şunları kaydetti:

'Onların çok desteklerini gördüm. İlk zamanlar erkekler tarafından biraz yadırgandım. Bana, 'Bu erkek işi. Sen nasıl cam kesiyorsun?' dediler. Zamanla erkekler de anladı. Mücadeleci bir ruhum var. Başarısızlık bana göre değil. Sürekli kendime yeni bir şeyler katmak, dükkanımı daha da büyütmek istiyorum. Zonguldak'ta örnek iş yeri belgesi aldım. Bu da beni daha çok hırslandırıp motive etti. Kadınlarımız, 'Cam işi, erkek işi. Ağır iş, yapamayız.' diyerek pek yanaşmıyorlar. Ben buna katılmıyorum. İşin içerisine girdikten sonra öğreniliyor. Bir zorluğu da yok.'

Kaynak: AA