Jakarta'da Binlerce Müslüman, Çin Asıllı Valiyi Kuran'a Hakaret Ettiği İçin Protesto Etti

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da, binlerce müslüman Kuran’a hakaret ettiği için Çin asıllı Hristiyan valinin tutuklanması için protesto yürüyüşü yaptı.

Jakarta'da Binlerce Müslüman, Çin Asıllı Valiyi Kuran'a Hakaret Ettiği İçin Protesto Etti
Cuma namazının ardından Jakartalı Müslümanlar İstiklal Camii’inden, sıkı güvenlik tedbirleri ile korunan yakındaki başkanlık sarayına doğru protesto yürüyüşü yaptı.

Protestolara maruz kalan Çin asıllı vali Basuki “Ahok” Tjahaja Purnama geçen eylül ayında Kur’ana haraket etmekle suçlanmıştı. Halen mahkemesi devam ediyor.

Müslüman liderler tarafından protesto yürüyüşüne davet edilen halk cuma namazının ardından sokaklara döküldü. Vali Tjahaja Purnama geçen kasım, aralık ve şubat ayı boyunca protesto edilmişti. Jakarta polisi kalabalığın 15 bin civarında olduğunu söyledi.



Müslüman Halk Formu Lideri Muhammed El Hastas ve başka bir çok aktivist Müslüman halkı kışkırttıkları için vatan hainliği suçlamasıyla daha önce tutuklanmıştı.

Protestocuların tutuklamaların kendilerini yıldırmayacağını, İslamiyet’in haysiyeti için savaşacaklarını, ülkede kafir bir yöneticiye yer olmadığını söylediği belirtildi.

Dini değerlere hakaret Endonezya’da büyük bir suç olup beş yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

Çin asıllı vali Ahok’un, gelecek hafta muhafazakar Müslüman din adamları tarafından desteklenen eski bir bakana karşı Jakarta valiliği için seçim yarışına katılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA