IUS'un Bursluluk Sınavına Yoğun İlgi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesindeki bursluluk sınavına bin 800 öğrenci katıldı IUS Rektörü Prof. Dr. Türe: 'Bosna Hersek öğrencilerine binin üzerinde burs dağıtacağız'

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Türk girişimciler tarafından 2004 yılında kurulan Uluslararası Saraybosna Üniversitesindeki (IUS) bursluluk sınavına bin 800 öğrenci katıldı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen bursluluk sınavına, ülkenin farklı şehirlerinden öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Lise son sınıftaki öğrencilerin katılabildiği sınavda, dereceye giren ve belli puan elde eden öğrencilere yüzde 100'e kadar burs imkanı sunuluyor.

IUS Kurucu Vakıf Başkanı Hasan Topaloğlu yaptığı açıklamada, IUS'ta ciddi oranda yüksek burs imkanı sağlandığını belirterek, bugünkü sınav sonucu Bosna Hersekli öğrencilere verilecek burslar dışında Türkiye ve diğer ülkelerden öğrencilere de burs sağladıklarını söyledi.

Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı (SEDEF) olarak ana okulu, ilk öğretim okulu ve üniversite düzeyinde eğitim faaliyetleri sürdürdüklerini dile getiren Topaloğlu, 'Ağustostan itibaren de liseye öğrenci kabulümüzü yapmış olacağız. Böylelikle ana okulundan doktoraya kadar her kademede, eğitim ve öğretim çalışması yapan müesseselerimiz olacak.' dedi.

IUS Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe de bu yıl burs oranlarını yükselttiklerini ve bursların beş sene boyunca kesintisiz devam etmesi kararı aldıklarını aktararak, 'Bosna Hersek öğrencilerine binin üzerinde burs dağıtacağız.' dedi.

Sınav için okula gelen öğrencilerin aynı zamanda kampüsü de gezme imkanı bulacağını kaydeden Türe, 'Alt yapımızı ve binalarımızı tanıyacaklar. Burada kaliteli bir eğitim almak için her şeyi kendi gözleriyle görecekler. Buradaki öğrencilere sorular sorarak da onların tecrübelerini duyacaklar.' ifadelerini kullandı.

- 'Burada okuyabilmek önemli bir fırsat'

Burs sınavına katılan Visokolu Ajla Ganic, uluslararası ilişkiler bölümünde eğitim almak istediğini belirterek, IUS'un gençlere farklı bakış açıları kazandırdığını bildiğini söyledi.

IUS'u seçmesinde, derslerin İngilizce verilmesinin çok önemli bir etken olduğunu dile getiren Ganic, 'Burada okuyabilmek önemli bir fırsat. Buradaki akademisyenlerin çok iyi olduğunu duydum. Kampüs ve derslikler çok iyi. Üniversite kütüphanesinde çok fazla kitap var. Burada neye ihtiyacınız varsa bulabiliyorsunuz.' diye konuştu.
Kaynak: AA