İstanbul'da 11 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Sır Perdesi Aralanıyor

Şişli’de 2006 yılında öldürülen Süryani asıllı iş adamı Serop Pursuk cinayetiyle ilgili 11 yıl sonra gözaltına alınan 3 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

İstanbul'da 11 Yıl Önce İşlenen Cinayetin Sır Perdesi Aralanıyor
Manifaturacılık ve kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren evli ve iki çocuk babası Serop Pursuk, 25 Ocak 2006 tarihinde Feriköy’deki kuyumcu dükkanında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmiş, cinayetin failleri olayın ardından kayıplara karışmıştı. 1990’lı yıllarda ’kokain bulundurmak ve satmak’ suçlarından poliste kaydı bulunan Pursuk’un öldürülmesi ile ilgili sır perdesi, 11 yıl sonra aralanıyor. İddiaya göre cinayetten 8 yıl sonra intihar eden katil zanlısı Hakan T.’nin, 2014 yılında intihar etmeden önce bir yakınının cep telefonuna mesajı attığı, sözk onusu SMS’de cinayeti itiraf ederek, olay ile ilgili 3 kişinin de ismini verdiği kaydedildi. Sözkonusu SMS üzerinden harekete geçen polis, katil zanlısının mesajda itiraf ettiği N.K. (42), C.K. (39) ve Ö.D. (34) adlı şüphelileri gözaltına aldı. İntihar eden Hakan T.’nin, mesajda cinayeti Ö.D.’yle birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf ettiği, azmettirici olarak ise C.K. ile N. K.’yi işaret ettiği iddia edildi. Polisin teknik ve fiziki takibin ardından düzenlediği operasyon ile gözaltına alınan N.K., C.K. ve Ö.D., cinayet ile ilgili sorguya alındı. Emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk olan zanlıların, suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

- Olayın geçmişi

Manifaturacılık ve kuyumculuk işiyle uğraşan evli ve 2 çocuk sahibi Serop Pursuk adlı Süryani asıllı işadamı, 25 Ocak 2006 tarihinde sahibi olduğu Şişli Ergenekon Caddesi’ndeki Soylu Kuyumculuk’ta silahlı 2 kişinin gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetmişti. Peş peşe açılan 8 el ateşle Pursuk yaşamını yitirirken, failler olay yerinden kaçarak izlerini kaybettirmişti. 11 yıl boyunca sis perdesi aralanamayan cinayet, bir telefon mesajıyla aydınlanıyor.
Kaynak: İHA