Genel Sağlık Sigortası Sistemi

İnebolu Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Erdoğan Kazandır, 1 Nisan itibarıyla değişecek genel sağlık sigortası sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kazandır, yaptığı yazılı açıklamada, ayda 53,33 lira ödeyen birisinin tüm ailesiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacağını belirtti.

Genel Sağlık Sigortasının yürürlüğe girdiği 1 Ocak 2012'den 31 Mart 2017 arasında oluşmuş borçların gecikme faizinin silineceğini anlatan Kazandır, ana borcun yürürlükteki asgari ücretin yüzde 3'üne göre hesaplanacağını ifade etti.

Vatandaşların kuruma başvurarak hesaplanan yeni borcu 12 ay içinde peşin veya taksitle ödemeleri halinde oluşan tutara yürürlük tarihinden ödeme tarihine kadar geçen sürede herhangi bir faiz uygulanmayacağına işaret eden Kazandır, şunları kaydetti:

'Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kurumumuzca kayıtlarda güncelleme işlemleri tamamlanarak kanunun yürürlük tarihine hazır hale getirilmiştir. Ayrıca primini hiç ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız da eskiden olduğu gibi ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza müracaat ederek gelir testi yaptırması ve çıkan sonucun vatandaşımızın geçimini sağlayacak geliri yürürlükteki asgari ücretin üçte birinden az çıkması halinde sağlık hizmetleri devletimiz tarafından verilmeye devam edilecektir.'

Kaynak: AA