FETÖ'nün Darbe Girişimi

İstanbul Boğazı'ndaki köprüler ile Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları üzerinde alçaktan ring uçuşu yaparak, halkın darbeye karşı direnişini kırmak ve Cumhurbaşkanlığı uçağını engellemek için girişimde bulunduğu değerlendirilen F16 uçaklarının pilotları 3 eski hava pilot üsteğmen ile onları sevk ve idare eden üs komutan vekili 2 eski albayın da aralarında bulunduğu 13 asker hakkındaki iddianame kabul edildi.

Terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, İstanbul Boğazı'ndaki köprüler ile Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları üzerinde alçaktan ring uçuşu yaparak, halkın darbeye karşı direnişini kırmak ve Cumhurbaşkanlığı uçağını engellemek için girişimde bulunduğu değerlendirilen F-16 uçaklarının pilotları 3 eski hava pilot üsteğmen ile onları sevk ve idare eden üs komutan vekili 2 eski albayın da aralarında bulunduğu 13 asker hakkındaki iddianame kabul edildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 15-16 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbeye teşebbüs eylemine katıldığı belirlenen İl Garnizon ve İl Jandarma ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara, deniz ve hava kuvvetlerine ait birlik ve üst komutanlığı yapan 4 eski general ile 1 eski amiral ve 1 eski jandarma albayın da aralarında bulunduğu askerler hakkında iddianame düzenlendi.

İddianamede, 15-16 Temmuz 2016 gecesi İstanbul Boğazı'ndaki köprüler üzerinde ve Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Hava Limanı arasında alçaktan ring uçuşu yaparak, halkın darbeye karşı direnişini kırmak ve hava limanına iniş yapmak üzere, İstanbul semalarında olan Cumhurbaşkanlığı uçağını engellemek için girişimde bulunulduğu değerlendirildi.

Söz konusu iddianamede, 9. Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 uçaklarının pilotları olduğu tespit edilen 3 eski hava pilot üsteğmen ve onları sevk ve idare ettikleri belirlenen üs komutan vekili, 2 eski albay ile Balıkesir 9. Ana Jet Üssü Komutanlığı nizamiyesinde ve İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli ve aynı suça iştirak ettikleri belirlenen 1 eski yüzbaşı ve 1 eski binbaşı da yer alıyor.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, duruşma günü olarak 24 Mayıs belirlendi.
Kaynak: AA