FETÖ'cülerin her yerde aranan kilit ismi: Kasap Yaşar

FETÖ üyesi eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın kaçışlarındaki kilit isim, “Kasap Yaşar” takma adlı FETÖ’nün Gürcistan imamı Yaşar Buyacı hakkında yakalama kararı bulunuyor.

FETÖ'cülerin her yerde aranan kilit ismi: Kasap Yaşar
FETÖ'cülerin her yerde aranan kilit ismi: Kasap Yaşar
Görevden atılan eski savcılar Zekeriya Öz ile Celal Kara başta olmak üzere Fethullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ) önemli isimlerini Gürcistan’da karşılayarak diğer ülkelere geçişlerine yardımcı olan örgütün Gürcistan imamı “Kasap Yaşar” takma isimli Yaşar Buyacı, istihbarat birimlerinin radarında.

LÜKS ÇİFTLİK EVİNDE KALIYOR
Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın edindiği bilgilere göre hakkında bir süre önce Hopa Savcılığı tarafından yakalama kararı çıkarılan Buyacı’nın Gürcistan’ın Türkiye sınırında bulunan Batum kentinde lüks bir çiftlik evinde kaldığı yönündeki istihbarat üzerine, soruşturma genişletildi.

FETÖ'NÜN GÜRCİSTAN İMAMI
Kasap Yaşar’ın yakalanması amacıyla Gürcistan yetkilileriyle de temasa geçilerek bilgi paylaşımı yapıldı. Örgütün önemli isimlerinin Gürcistan üzerinden kaçışını sağlayan ve FETÖ’nün Gürcistan imamı olduğu bilinen Buyacı’nın, bölgede etkin bağlantılarının bulunduğu, bunları devreye sokarak örgüt üyelerine kolaylık sağladığı değerlendiriliyor.

ÖZ VE KARA'NIN FİRARI
Darbe girişiminin kilit isimlerinden olan örgütün en yetkili imamlarından Adil Öksüz’ün de Öz ve Kara gibi Gürcistan’a geçmiş olabileceği ifade ediliyor. Kasap Yaşar’ın yakalanmasıyla, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’den kaçan çok sayıda FETÖ’nün üst düzey isimlerinin bağlantıları çözülecek. Firari savcılar Öz ve Kara’nın, 2015’in yaz aylarında Gürcistan üzerinden kaçışlarını organize ettiği tespit edilen Buyacı’nın, savcıları Batum’daki çiftliğinde bir süre ağırladığı, buradan karayoluyla Tiflis’e götürüp uçakla Ukrayna’nın Kiev kentine gitmelerini sağladığı belirlenmişti.