EÜAŞ'a Ait 5 Hidroelektrik Santralinin Özelleştirme İhalesi

Elektrik Üretim AŞ'ye ait Anamur, Bozyazı, MutDerinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santrallerinin bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 9 milyon 40 bin lirayla Erg Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. verdi

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santrallerinin bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi, 9 milyon 40 bin lirayla Erg Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. verdi.

İçel'deki söz konusu hidroelektrik santrallerinin “işletme hakkının verilmesi” yöntemi ile bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinin nihai görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) yapıldı.

İhaleye, Met Enerji Üretim İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Erg Altyapı İnşaat Turizm Ticaret Sanayi Ltd. Şti, RE-HA İnşaat Madencilik Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ ve AKY Mutfak Eşyaları İmalatı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti'nin yetkilileri katıldı.

Komisyon başkanlığını Bekir Emre Haykır'ın yaptığı ihalede, önce kapalı zarfla, elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda verilen 5 milyon 510 bin liralık en yüksek teklifin ardından, bir elemeli tur gerçekleştirildi.

Elemeli turda en düşük teklifi veren Met Enerji Üretim İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ ihale dışı kaldı.

Açık artırmada başlangıç tutarı, 6 milyon 500 bin lira ve artırım aralığı ise 20 bin lira olarak belirlendi.

RE-HA İnşaat Madencilik Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ ile AKY Mutfak Eşyaları İmalatı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. açık artırma turlarında ihaleden çekildi.

İhalede, en yüksek teklifi 9 milyon 40 bin lirayla Erg Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. verdi.

İhaleye konu hidroelektrik santralleri; Anamur Hidroelektrik Santrali 0,840 megavat, Bozyazı Hidroelektrik Santrali 0,424 megavat, Mut-Derinçay Hidroelektrik Santrali 0,880 megavat, Silifke Hidroelektrik Santrali 0,400 megavat ve Zeyne Hidroelektrik Santrali 0,328 megavat olmak üzere toplam 2,872 megavat kurulu güce sahip bulunuyor.

Kaynak: AA