Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması 'İslam Başka Dünyalarda Bir Korku Unsuru Haline Getiriliyor'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Tekirdağ’da görev yapan din görevlileriyle bir araya geldiği toplantıda, “Rahmet dini İslam başka dünyalarda bir korku unsuru haline getiriliyor. İslamofobi, beldeleri, şehirleri, yönetimleri, kalpleri işgal ediyor. Din emniyeti ortadan kalktığı zaman medeniyetin bekası mümkün değildir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması 'İslam Başka Dünyalarda Bir Korku Unsuru Haline Getiriliyor'
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Tekirdağ’da görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez din görevlileriyle bir araya geldiği toplantıda, çeşitli açıklamalarda bulundu. Görmez, “Hayatlarını, şehrin manevi hayatına adamış değerli din gönüllüsü kardeşlerim, bütün illerde yaptığımız bu buluşmanın, bu toplantılarımızın en önemli sebebi, ortak tefekkür ve muhasebe toplantısı olmasıdır. Kendimizden, ilimizden, ülkemizden başlamadan önce insanlığın içinden geçtiği süreçleri dikkate almak durumundayız. Bizim dinimiz sadece belirli bir kavme, millete gelmiş bir din değildir. Bizim dinimiz evrenseldir. Bütün insanlığı, kainatı dikkate alarak hizmetlerimizi planlamak zorundayız. Bu açıdan baktığımızda her birimizin bu muhasebeleri yapmak mecburiyeti var. İnsanlığı, kainatı, coğrafyamızı, İslam alemini, ülkemizi, şehrimizi dikkate aldığımızda her din gönüllüsü kardeşimiz muhasebe yaparak kendini gözden geçirmek zorundadır” dedi.



“Din emniyeti tehdit altında”

Zaman zaman bir araya gelerek ortak muhasebe ve değerlendirme yapmanın zorunluluk arz ettiğini de dile getiren Görmez, “Son elli yıla baktığımızda en zor süreçlerden geçiyoruz. İslam dünyasında sadece can emniyeti değil, din emniyeti de tehdit altında. Sadece zorluklardan geçmiyoruz, kolaylıkları da kaybediyoruz. İslam kolaylık dinidir. Yeryüzündeki bütün kolaylıkların kaynağı İslam’dır. Biz onu kaybettiğimiz zaman zorlukların da üstesinden gelmeyi kaybederiz. Kolaylıkları kaybetmek üzereyiz. Sadece cehaletin coğrafyamızı kuşatması değil, ilim ve hikmeti tamamen kaybetme tehlikesiyle de karşı karşıyayız. Din emniyeti olmazsa can emniyeti de olmaz, nesil emniyeti de olmaz, mal emniyeti de olmaz, akıl emniyeti de olmaz. Coğrafyamızda sadece kan dökülmüyor. Aynı zamanda din emniyeti tehlike ve tehdit altında bunun farkında olmalıyız. Bir taraftan dinin genleriyle oynanıyor, şiddetle ve vahşetle özdeşleştiriliyor. Yeryüzüne merhameti, imanı, emanı getiren din, sadece şiddetle, savaşla, hukuksuzlukla, adaletsizlikle özdeşleştirilmiş vaziyettedir” diye konuştu.



İslamofobi, beldeleri, şehirleri, yönetimleri işgal ediyor”

İslamiyet’in başka bölgelerde korku haline getirilmek istendiğini de sözlerine ekleyen Görmez, “Rahmet dini İslam başka dünyalarda bir korku unsuru haline getiriliyor. İslamofobi, beldeleri, şehirleri, yönetimleri, kalpleri işgal ediyor. Din emniyeti ortadan kalktığı zaman medeniyetin bekası mümkün değildir. Kimlikleri oluşturan unsurlar vardır. Dil, tarih, kültür. Ancak dinini kaybeden vatanını, medeniyetini, kültürünü, dilini de kaybediyor” ifadelerini kullandı.

İslam beldelerinden ateşler yükseliyor”

İslam’ın yoğun olarak yaşandığı bölgelerde ateşlerin yükseldiğini de belirten Görmez, “İslam coğrafyasından, İslam beldelerinden ateşler yükseliyor. Ümmetin ocağına ateşler düştü. Bütün insanlığın umut bağladığı bir ülkede hizmet ettiğimizin farkında olmalıyız. Büyük bir medeniyetin sahibi olduğumuzu unutmamalıyız. Bütün bu dünyayı dikkate alarak hizmetlerimizi yeniden planlamalıyız. Hep birlikte kendimizi ilim bakımından, bilgi bakımından gözden geçirmeliyiz. Mihrabın abidi, minberin alimi olmak zorundayız. İlmimizi amele dönüştürmeliyiz. ‘Fayda vermeyen ilimden Allah’a sığınırız’ diye dua ediyoruz. Fayda vermeyen ilim hayata yansımayan ilimdir. Gönül dünyamıza, kalbimize sahip çıkacağız” dedi.

Kaynak: İHA