Çankaya Evleri, Rus Gelinleri Ağırlıyor

Hobiden meslek edinmeye, sosyalleşmekten spor yapmaya kadar pek çok alanda hizmet veren Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri, Türkiye’ye yerleşen Rusları da ağırlıyor.

Çankaya Evleri, Rus Gelinleri Ağırlıyor
Çankaya Evlerindeki hizmetlerden yararlanan Olga Kadenikova, Natalia Emelanova, Natalia Volodina ve Natasia Bala katıldıkları resim, fotoğraf, dans ve pilates dersleriyle hem Türk arkadaşlar ediniyor hem de düşlerini gerçekleştiriyor. Hobi ve meslek edindirme derslerinin yanı sıra spor yapmaya ve sosyalleşmeye de olanak tanıyan Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri, evlenerek Türkiye’ye yerleşen Rusları da ağırlıyor. Onlardan dördü Olga Kadenikova, Natalia Emelanova, Natalia Volodina ve Natasia Bala, Bayraktar Çankaya Evi’nde birden çok derse katılıyor.

“Ankara’yı geziyoruz”

Fotoğrafçılık dersleriyle, dijital fotoğraf makinesini tanıyan, çekim tekniklerini öğrenen kursiyerler, eğitmenleri eşliğinde Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerek çalışmalarına uygulamalı olarak devam ediyor. Derslere katılan Kadenikova, Emelanova, Volodina ve Bala, söz konusu eğitim sayesinde Ankara’yı gezmekten ve fotoğraflamaktan mutluluk duyduklarını belirti. Aynı zamanda resim derslerine de katılan Kadenikova, “Ülkemde stilistlik eğitimi aldım. Burada aldığım dersteki desen, perspektif gibi konular kendimi geliştirmemi sağlıyor. Hem de Türk arkadaşlarımla sohbet ederek Türkçe’mi geliştirebiliyorum” diye konuştu.



Çankaya Evi iyi ki var”

Fotoğrafçılığın yanı sıra pilates ve dans dersleri de alan Emelanova ve Volodina ise “Eşiniz, arkadaşlarınız hatta çocuklarınız olsa bile farklı bir ülkede yaşamak kolay değil. Hem evimize yakın olan hem birbirimizle zaman geçirmemize, birlikte çeşitli aktivitelerde bulunmamıza olanak sağlayan Çankaya Evi iyi ki var” şeklinde konuştu.

Kursiyerler, yıl sonunda resim ve fotoğraf çalışmalarını sergileyecek olmanın heyecanını da yaşıyor.

“Kamu yararı için çalışıyoruz”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediyecilik anlayışlarının kamu yararı üzerine kurulu olduğunu belirterek, “Biz bir semte Çankaya Evi açarken orada yaşayan herkesin ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Semt sakinlerinin isteklerini dikkate alarak verdiğimiz kurslardan, vatandaşlarımız kadar Türkiye’de ağırladığımız misafirlerimizin de yararlanması büyük mutluluk” dedi.

22 Çankaya Evi ile semt sakinlerinin sosyal ve kültürel yaşamlarına katkı sağlamak üzere hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Taşdelen, kısa bir süre içinde Bilkent Üniversiteler Mahallesi, Oran Mahallesi ile İşçi Blokları Mahallesi açılacak ve Esat Mahallesi’nde temeli atılacak Çankaya Evleri ile daha çok kişiye ulaşacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA