Bursa'ya 2.5 Milyar Liralık Enerji Yatırımı

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamak için yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını azami ölçüde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Şahin, Bursa’ya son 14 yılda enerji ve tabii kaynaklar alanında 2.5 milyar liralık yatırım yapıldığını bildirdi.

Bursa'ya 2.5 Milyar Liralık Enerji Yatırımı
Hüseyin Şahin yaptığı açıklamada hükümetin enerji politikalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, tabii kaynaklar alanında yapılan yatırımlar ve doğalgaz kullanımı hakkında bilgiler aktardı. Milletvekili Şahin, dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji ve tabii kaynaklara olan ihtiyacın arttığını belirterek, enerji politikaları ve enerji yatırımlarının ihtiyacın karşılanmasına yönelik olduğunu söyledi.

Günümüzde ülkelerin gelişmesi ve varlığını sürdürebilmesinde enerji ihtiyaçlarının karşılanmasının önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye’de 2002 yılından 2016 yılına kadar madencilik alanında 19,6 milyon, petrol sektöründe ise 421 milyon liralık yatırım yapılmasını sağladıklarını bildirdi.

Açıklamasında Bursa bölgesindeki elektrik ve doğalgaz yatırımları hakkında da bilgi veren Hüseyin Şahin, Bursa’ya 2002 yılında elektrik üretim tesisleri yatırımı dâhil 8,6 milyon liralık enerji yatırımı yapılırken, 2003-2015 yılları arasında 2.28 milyar liralık yatırım yapıldığını bildirdi. 2016 yılında ise 288,8 milyon lira yatırım gerçekleştirildiğini kaydeden Milletvekili Şahin, "Son 14 yılda devreye giren yeni santraller ve kapasite artışları ile birlikte 1,23 milyar lira yatırım tutarında 909,3 MW kurulu güce sahip santral kazandırıldı. Ayrıca Bursa’da 305 MW toplam kurulu güce sahip 10 santralin inşası devam etmektedir. Bursa’ da son 14 yılda yaklaşık 2,13 milyar lira elektrik sektörü yatırımı yapıldı. 2002 yılında 17 bin 999 kilometre olan elektrik dağıtım hattı uzunluğunu 31 bin 494 kilometreye çıkardık. Müşteri memnuniyetini temel aldığımız yeni dönemde elektrikle ilgili tüketici sorunlarının hızla çözümü adına çağrı merkezlerinin kurulması ve genişletilmesine hız verdik" dedi.

Hüseyin Şahin, 2003 yılında doğalgazla tanışan Bursa’da 4 dağ ilçesi haricinde bütün bölgelerin doğalgaza kavuştuğunu hatırlattı. Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’da doğalgaz hat uzunluğunun 6 bin 932 kilometreye, doğalgaz abonesi sayısının da, 867 bin 278’e ulaştığını belirtti.

Hüseyin Şahin, Türkiye’de ise halen 78 ilin doğalgaz kullandığını, 2018 yılı sonunda Türkiye’deki bütün bölgelere doğalgazın ulaşmış olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA