Beyaz Rusya'da Polonya Destekli Televizyona Polis Baskını

Kanal müdürü Romaszewska: '(Baskın) Bunlar, mart protestoları boyunca yaptığımız başarılı yayıncılığın 'ödülü' olsa gerek'.

Beyaz Rusya'da polis uydudan yayın yapan Polonya destekli televizyon kanalına baskın düzenledi.

Polonya devlet televizyonu TVP tarafından kurulan ve ülkede Beyaz Rusça ve Rusça yayınlar yapan uydu kanalı Belstat, bugün başkent Minsk'teki iki ofisine düzenlenen polis baskınında yayın donanımına el konulduğunu bildirdi.

Kanal müdürü Agnieszka Romaszewska, Beyaz Rusyalı yetkililerin aldıkları tedbirin gerekçesi olarak kanalın logosuyla ilgili bir telif hakkını sorunu gösterdiklerini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını savundu.

Daha önce protestoları görüntüleyen bir kameramanlarının tutuklandığını ifade eden Romaszewska, 'Bunlar, mart protestoları boyunca yaptığımız başarılı yayıncılığın 'ödülü' olsa gerek.' ifadelerini kullandı.

Belarus Gazeteciler Derneği Başkanı Andrei Bastunets de Belsat'a yönelik polis baskınının bağımsız gazetecilere yönelik yeni bir baskı dalgasının parçası olduğunu ileri sürdü.

Ülke, yaklaşık iki aydır 1994 yılından bu yana devlet başkanı olan Alexander Lukashenko'ya karşıtı protestolara sahne oluyor. Bu hafta sonu Minsk'te düzenlenen izinsiz gösterilerde yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA