Bekir Bozdağ'dan 18 Yaş Değerlendirmesi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “18 yaşını dolduran gençlere seçilme hakkının verilmesi tarihi bir adımdır, büyük bir reformdur” dedi.

Bekir Bozdağ'dan 18 Yaş Değerlendirmesi
Bakan Bozdağ, resmi Twitter hesabından 16 Nisan’da yapılacak referandumda 18 yaşını dolduran gençlere seçilme hakkı veren maddeyi değerlendirdi. Bozdağ, “18 yaşını dolduran genç, reşit oluyor, evleniyor, meslek sahibi oluyor, asker oluyor, gerektiğinde şehit-gazi oluyor ama milletvekili olamıyor. Tüm bunlara ‘evet’ deyip, seçilmesine ‘hayır’ demek büyük çelişkidir. Gençlerimize güvenmeliyiz, onlara sorumluluk vermekten çekinmemeliyiz. Gençlerine güvenmeyen milletin ve devletin geleceği aydınlık olmaz” ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize siyasette fırsat verirsek Türkiye, bilgi ve tecrübe sahibi, çok iyi yetişmiş devlet ve siyaset adamlarına sahip olur" diyen Bakan Bozdağ, “Unutmamalıyız ki Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’u fethettiğinde ve bir çağı kapatıp yeni bir çağı başlattığında 21 yaşındaydı. Gençlere seçilme hakkı vermeyelim demek; oğullarımıza kızlarımıza velhasıl geleceğimizin teminatı gençlerimize güvenmemektir” dedi.

Bozdağ, gençlerin bu değişikliğe karşı çıkmalarının; hem kendilerine güvenmemeleri hem de verilen seçilme hak ve yetkisini reddetmeleri anlamına geleceğini belirterek, “Biz gençlerimize güveniyoruz, gençlerimizin her şeyin en iyisine layık olduğuna inanıyoruz. Gençlerimiz için, geleceğimiz için ’evet’ diyoruz” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA