Başkan Tiryaki, Güneşevler Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, referandum çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Güneşevler Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, “Evde televizyon karşısında vaktinizi boşa harcamayın. Kültür merkezlerine gelin, çayınızı, kahvenizi burada için. Bir kitap okuyun. Kendinizdeki gelişimi siz de göreceksiniz” dedi.

Başkan Tiryaki, Güneşevler Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
Referandum çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Güneşevler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Tiryaki, Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nde 200 kişiyle buluştu. Altındağ’ın çok değiştiğini vurgulayan Tiryaki, yapılan güzel işlerin takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Çalışma atölyelerini de gezen Tiryaki, kadınların el emeği göz nuru çalışmalarını inceledi, kreş öğrencileriyle ilgilendi.

“Vaktinizi kültür merkezlerine geçirin”

Mahalle sakinlerine konuşma yapan Tiryaki, kültür merkezlerinin önemini anlattı. Bu merkezlere öğretmenlerin, sanatçıların, doktorların, akademisyenlerin ve sporcuların geldiğine dikkat çeken Tiryaki, bu sayede kadınların sürekli gelişim gösterdiğini söyledi.

Altındağlı kadınlara seslenen Tiryaki, “Evde televizyon karşısında vaktinizi boşa harcamayın. Buralara gelin. Çayınızı kahvenizi burada için. Bir kitap okuyun. Kendinizdeki gelişimi siz de göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Merkezlerde kültür gezileri düzenlediklerini de ifade eden Tiryaki, gezi yerlerinin özenle seçildiğini belirtti.

Tiryaki, Altındağlı kadınları tatile değil tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu yerlere götürdüklerinin altını çizdi.

Çocukların doğru rol modele ihtiyaç duyduğunu dile getiren Tiryaki, ailelere büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Tiryaki, “Çocuk, annesini ve babasını örnek alacaktır. Bunun için siz ne yaparsanız onlar da aynısını yapar” dedi.



“İyi yetişmiş çocuklar bu ülkenin geleceğidir”

Sanatla uğraşan bir annenin çocuğuna iyi bir eğitim vereceğini aktaran Tiryaki, bu sayede çocuğun da sanata ilgi duyabileceğini kaydetti.

Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü:

“İyi yetiştirilmiş bir çocuk bu ülkenin geleceği olabilir. Size düşen çocuğunuzu doğru yetiştirmektir. Ona ev, araba, eşya almayı düşünmeyin. Çocuğuma nasıl iyi bir eğitim verebilirim diye düşünün. Çocuk, sanatla, sporla, müzikle ya da edebiyatla uğraşırsa zaten kendini geçindirir.”
Kaynak: İHA