Başbakan Yıldırım: Niye benim için çalışıyorsun Kılıçdaroğlu?

Başbakan Yıldırım, "Büyük Sivas Buluşması"nda konuştu. Kılıçdaroğlu'nun 'Biz Binali Bey için çalışıyoruz' sözlerine ilişkin Yıldırım, "Bir de tutturmuş, nereden geldiyse bir Binali Yıldırım sevgisi doğdu. Niye benim için çalışıyorsun kardeşim? Ben koltuk meraklısı değilim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım: Niye benim için çalışıyorsun Kılıçdaroğlu?
Başbakan Yıldırım: Niye benim için çalışıyorsun Kılıçdaroğlu?
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da "Büyük Sivas Buluşması"nda konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar:

16 Nisan'da bir karar vereceğiz, tabiki 'evet'. Benim Sivaslı hemşehrilerimin aklını çelmeye çalışanlar var. Sivas buna itibar etmez. Sivas Türkiye'nin tapusudur. Türkiye Cumhuriyeti Sivas'ta kuruldu, Sivas Kongresi ile o büyük mücadele başladı ve bugünlere geldik.

AK Parti var gücüyle çalışıyor

AK Parti 15 yıldır yargı bağımsızlığını tesis etmek için var gücüyle çalışıyor. Biz 'yargı sadece bağımsız olmaz, tarafsız da olmalı' diyoruz, bunun neresi yanlış? 'Hayır' diyenler bunun cevabını verebiliyorlar mı? Veremiyorlar.

Memleketin hayrına olan kanun çıkacak

Milletvekilleri artık kanun teklifi verecek. Çünkü mevcut sistemde hükümet kanun teklifi veriyor. Herkes teklifi verecek, görüşülecek, konuşulacak, memleketin hayrına olan kanun çıkacak.

İşin gücün felaket tellalığı yapmak mı?


Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var. Minibüsçülerle oturuyor, onlara diyor ki '17 Nisan'da sizin hat ruhsatlarınız iptal olacak.' Muhtarlarla oturuyor, onlara diyor ki 'muhtarlıklar kapanacak.' İş adamlarıyla oturuyor 'fabrikalarınız elinizden alınacak', efendim olmadı, kahvecilerle oturuyor, 'kahvehaneler kapanacak.' Kardeşim senin işin gücün felaket tellallığı yapmak mı?

Binali Yıldırım sevgisi doğdu


Bir de tutturmuş, nereden geldiyse bir Binali Yıldırım sevgisi doğdu; 'Biz Binali Bey için çalışıyoruz.' Niye benim için çalışıyorsun kardeşim? Ben koltuk meraklısı değilim.

Türkiye 1 yerine 5 büyüyecekti


Eğer 15 sene içerisinde yaşadıklarımız olmasaydı bugün Türkiye, 1 yerine 3 büyüdü, inanın ki 1 yerine 5 büyüyecekti. Kişi başına milli gelir bugün 19 bin dolar olacaktı.