Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

'Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına tabanca dayayıp 'hayır' mitingi yapanlarla Kılıçdaroğlu aynı noktada olamaz. Recep Tayyip Erdoğan'a tabanca dayayarak 'hayır' mitingi yapanlarla, ülkemize İçişleri Bakanı olarak hizmet etmiş olan saygıdeğer Meral Akşener hanımefendi ve onu destekleyenler aynı çizgide olamaz. Herkesin yerini belli etmesi lazım'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına tabanca dayayıp 'hayır' mitingi yapanlarla Kılıçdaroğlu aynı noktada olamaz. Recep Tayyip Erdoğan'a tabanca dayayarak 'hayır' mitingi yapanlarla, ülkemize İçişleri Bakanı olarak hizmet etmiş olan saygıdeğer Meral Akşener hanımefendi ve onu destekleyenler aynı çizgide olamaz. Herkesin yerini belli etmesi lazım.' dedi.

Kaynak, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şubesince, Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Tesislerinde düzenlenen toplantıda, iş adamlarına, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında neden 'Evet' oyu verilmesi gerektiğini anlattı.

Halk oylaması için 18 maddelik çalışmanın yapıldığı dönemde, 'rejim değişikliği ve diktatör' diye yola çıkanların gelinen üç ayın sonunda hadiseyi tek adamlığa indirgediğini dile getiren Kaynak, bu haftanın modasının 'Tek adam meclisi feshedecek' sözü olduğunu ifade etti.

Veysi Kaynak, 'Cumhurbaşkanımız açıkça iddialı bir laf söyledi, 'Meclis'i fesih yetkisini ispat edersen ben Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim. Siyaset sahnesinden de çekileceğim' dedi. Meclisi kim feshedebilir. Meclisi, Yunan ordusu Polatlı'ya kadar geldiği halde feshedememiş. Meclisi alçak FETÖ'nün hain pilotları alçakça uçarak bombaladıkları halde kapatamamışlar. Bu Meclisi feshetmek demek, milleti feshetmek demektir. Buna da zaten Allah'tan başta kimsenin gücü yetmez.' diye konuştu.

- 'Yargı tarafsız olmalı'

Dünyadaki Müslüman ve gayrimüslim bütün mazlumlar için her renkten her ırktan her cinsten insan için Türkiye'nin, hükümetin ve Meclisin çok güçlü olması gerektiğini söyleyen Kaynak, yargının da tarafsız olması gerektiğini belirtti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini milletin kendi göğsünü siper ederek önlediğini aktaran Kaynak, darbe yapma heveslilerinin yollarının tıkanmaması halinde, kimsenin bu konuda şikayet etme hakkının bulunmayacağını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesiyle ilgili açıklamalarını da eleştiren Başbakan Yardımcısı Kaynak, 'Çanakkale'de bize zaferi getiren, 'Hey on beşli' türküsüyle adını tarihe yazan o lise çağındaki yavrulardır.' ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Eğer Türkiye'nin, Türk milletinin düşmanları ne yapmak istiyorsa onun tersini yaparsanız doğruyu bulmuş olursunuz. Sayın Kılıçdaroğlu'na da bunu tavsiye ediyorum. Ya okumuyor ya da okuduğunu anlamakta bir problemi var ama bütün bunlara zahmet etmesine gerek yok. Murat Karayılan'ın Türkiye düşmanı olduğu hakkında tereddüt var mı? Mustafa Karasu'nun, Avrupadakilerin... Recep Tayyip Erdoğan'ın şakağına tabanca dayayıp 'hayır' mitingi yapanlarla Kılıçdaroğlu aynı noktada olamaz. Recep Tayyip Erdoğan'a tabanca dayayarak 'hayır' mitingi yapanlarla, ülkemizde İçişleri Bakanı olarak hizmet etmiş olan saygıdeğer Meral Akşener hanımefendi ve onu destekleyenler aynı çizgide olamaz. Herkesin yerini, tarafını belli etmesi lazım.'

- İstikrarlı gelecek

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da güçlü bir hükümet sisteminin önemine işaret etti.

Ünal, 'Güçlü bir hükümet sistemi, iyi bir değişim yönetimi ve yerinde saymayan, mevcut durumu korumaya çalışmayan, gelişen, değişen dünyaya ayak uyduran biz sistemle yolumuza devam ederiz diyoruz. Bunu da en iyi iş dünyası anladığı için şu anda iş dünyası buna sahip çıkıyor. Uzunca bir zamandan beri aslında her birimiz 'Hayır'ın hiçbir şey vadetmediğinin ama 'Evet'in Türkiye'ye güçlü, istikrarlı bir gelecek vadettiğinin farkındayız.' dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a tablo hediye edildi.
Kaynak: AA