Bakan Yardımcısı Erdem Düzce'de

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Düzce’nin eğitim sorunlarını en kısa sürede çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. Düzceli öğrenci ve velilere müsterih olun telkininde bulunan Erdem “Düzce’yi önemsiyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Erdem Düzce'de
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise Milli Eğitim Bakanlığından bu güne kadar ne talep ettilerse aldıklarının altını çizdi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Annem varsa bende varım projesinin startını vermek üzere Düzce’ye geldi. Erdem ilk olarak Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.

Erdem Burada yaptığı açıklamada eğitim kalitesini arttırmak adına yapılan çalışmaların Düzce özelinde de çok iyi durumda olduğunu belirterek “Düzce’ye okuma kampanyasını başlatmak üzere geldik. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye’de eğitimin kalitesini arttırmak adına yapılan çalışmalar Düzce ilimiz özeline baktığımızda da çok iyi bir durumda. Son 14 yılda neredeyse Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan derslik sayısı kadar derslik yapıldı. Düzce’nin 2 bin civarında öğretmeni varken bizim dönemimizde bu sayı 4 bin 700’lere ulaştı. Bizim dönemimizde yüzde 66 atama yapıldı. Düzce’de devamı eden yatırımlarımız var. Yaklaşık 20 proje. Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz tüm siyasiler Düzce konularına çok hakimler. Çarşamba günü Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bir protokolünde sayın Valim, Milli Eğitim Bakanımıza buranın konularını iletmek üzere dosyalarını getirmişti. Düzce milli manevi değerleri ile önemli bir ilimiz. Buradaki 70 bine yakın öğrencimiz ve velileri müsterih olsunlar. Bakanlık olarak Düzce’nin ihtiyaçlarını birlikte daha kısa sürede çözmek adına elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Vali Zülkif Dağlı ise Milli Eğitim Bakanlığının bu güne kadar hiç bir taleplerini geri çevirmediğini söyleyerek “Sayın Bakan Yardımcımız bizi bu önemli günümüzde yalnız bırakmadı. Annem varsa bende varım projesini başlatacağız. Ardından Valiliğimiz yanındaki Bilim Merkezimizin açılışı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığına ilimize olan özel ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ne istesek veriliyor. Geçtiğimiz günlerde Bakanımıza Akçakoca Fen lisemizi tekrar hatırlattık. Ek yatırımlarımızı hatırlattık. Bakanımız sağ olsunlar hemen destek vereceklerini belirttiler” şeklinde açıklama yaptı.
Kaynak: İHA