Bakan Soylu Açıklaması 'Avrupa Şuan Irkçılık Ve Faşizmin Tam Göbeğine Oturdu'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa’nın şuan ırkçılık ve faşizmin tam göbeğine oturduğunu belirterek “Ortak para birimi dediler duvara tosladılar. Ortak anayasa dediler bir kelimesini bile beceremediler. Almanya bunun her birisini kendisi yönetmek istiyor. İngiltere’de onu görünce buradan çıkarak kendisini kurtarabileceğini düşünüyor. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

Bakan Soylu Açıklaması 'Avrupa Şuan Irkçılık Ve Faşizmin Tam Göbeğine Oturdu'
Bir dizi açılış ve toplantılara katılmak üzere Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı destekleme kurumunun toplu açılış töreni ve tanıtım toplantısına katıldı.

Burada katılımcılara seslenen Bakan Soylu, 21. yüzyılda terörün bir politika amacı olarak kullanıldığı, çocukların cesetlerini kıyıya vurduğu bir dünyayı asla hayal etmediklerini ifade ederek “21. yüzyıl gelmiş dünya terörle, göçle maalesef son dönemde Avrupa’da hep beraber yaşadığımız ve gördüğümüz ırkçılıkla, ötekileştirmelerle uğraşmamalıydı. Dünya tarımsal üretimle, küresel iklim değişiklikleriyle, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesiyle uğraşmalıydı. Ama maalesef böyle olmadı. Bizim hayal ettiğimiz 21. yüzyıl hiçte böyle değildi. Terörün bir politika amacı olarak kullanıldığı, çocukların cesetlerini kıyıya vurduğu bir dünyayı asla hayal etmemiştik. İnsan hakları, ifade özgürlüğü gibi hakların gerçekten evrensel olduğu toplumlara ve olaylara göre esnetilmediği ve buna göre şekillendirilmediği bir dünya olmalıydı. Bir tarata demokrasi alabildiğine yaşanırken, bunu yaşayan ülkelerin dünyanın başka yerlerinde cunta yönetimlerini desteklemediği, askeri darbelere zemin hazırlamadığı bir dünya olmalıydı. Ama maalesef burası öyle olmadı. Sahra altı ve Kuzey Afrika ülkeleri Ortadoğu ülkeleri küresel strateji merkezleri tarafından bir şekilde organize edilen demokrasi dışı müdahalelerden bir türlü başını kaldıramadı. En başta Türkiye çok partili siyasi hayata geçtiğinden beri bir vesayet stratejisi ile ve bu stratejinin araçları olan askeri darbelerle kontrol altına alınmaya çalışıldı” şeklinde konuştu.



“Bugün yüzde 5’in altına bir enflasyon karşı karşıya kalmamız gerekirdi”

16 Nisan’ın ‘artık yeter bu bizim işimizdir ve bu milletin işidir’ denilen bir tarihin adı olduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Milletin mührünün Türkiye’nin geleceğine vuracağı tarihin adıdır. Hedeflerimiz büyüktür. Biz bugün yüzde 5’in altına bir enflasyon karşı karşıya kalmamız gerekirdi. İşsizliğimizin yüzde 5-6’larda olması gerekiyordu. İhracatımızın hedef ettiğimiz, ortaya koyduğumuz 500 milyar dolarlara yakalayabilecek bir performans çerçevesinde olması gerekiyordu. Uluslararası yatırımların Türkiye’de yılda 50-60 milyar dolar bantlarında olmasının sağlanması gerekiyordu. Bunlar çok rahat ulaşacağımız rakamlardır. Hep birlikte bu adımı atabilmek durumdayız. Artık seçim olacak ertesi gün benim yatırımım ne olacak diye düşünmemeliyiz” diye konuştu.



Avrupa şuan ırkçılık ve faşizmin tam göbeğine oturdu”

Avrupa’nın şuan ırkçılık ve faşizmin tam göbeğine oturduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Bir taraftan terörle sıkıştıracaklar bir taraftan siyasi istikrarsızlıkla sıkıştıracaklar. Bir taraftan dolar, euro faiz operasyonlarıyla sıkıştıracaklar. Yetmeyince bunların hepsi esas abiler devreye girecekler. Esas abiler belli Hollanda, Almanya. Şimdi birde başımıza İsviçre çıktı. Bir liderin, bir hükümet başkanının yüzüne silah dayandığı bir fotoğrafı orada ortaya koyduracaklar. Bu çok yanlıştır. Topyekün bir şekilde kendimize ait değerlerimizle bütünleştirebileceğimiz bir anayasayı oluşturabilmektir. Avrupa şuan ırkçılık ve faşizmin tam göbeğine oturmuş. Ortak para birimi dediler duvara tosladılar. Ortak anayasa dediler bir kelimesini bile beceremediler. Almanya bunun her birisini kendisi yönetmek istiyor. İngiltere’de onu görünce buradan çıkarak kendisini kurtarabileceğini düşünüyor. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

“Bu dereden ancak bu kadar balık tutulur”

Bakan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizi yıllardan beri hayırsız olarak nitelendireceğim. Niye hayırsız diyorum 1961 Anayasası’nın rahmetli Adnan Menderes’in kanı üzerinden ve bu milletin ızdırabı üzerinden yapıldığını herkes biliyor. 1980 Anayasası’nın da tahkim edilirken evet ölümü beklenen çocuklar üzerinden darbe olgunlaşsın diye yapıldığını herkes biliyor. Bu ülkede bunu herkes biliyor. Peki bu iki anayasa hayırsız anayasadır kurallar çarpık çurpuk biz güçlü ve modern, kudretli bir Türkiye arıyoruz. Bunu yapabilmek, güzel bir laf varya ‘Bu dereden ancak bu kadar balık tutulur’ bu kadar basit. Geldiğimiz yer burasıdır. Bir adım daha öteye gitmeliyiz.”
Kaynak: İHA