Bakan Avcı Açıklaması 'Türkiye'nin Önünü Kesmek İçin Bütün Şer Odakları Bir Araya Geldi'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin önünü kesmek için bütün şer odaklarının bir araya geldiği dile getirdi.

Bakan Avcı Açıklaması 'Türkiye'nin Önünü Kesmek İçin Bütün Şer Odakları Bir Araya Geldi'
Bakan Avcı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde ’Neden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi?’ konulu konferansa katıldı.

Bakan Avcı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun, bundan önceki seçim ve referandumlardan farklı bir özelliği olduğunu ifade etti.

Bakan Avcı, "Artık biz cumhurbaşkanımızı seçerken sadece onu değil aynı zamanda hükümeti de seçeceğiz. Hem de öyle bir hükümet seçeceğiz ki arkasında en az yüzde 50 artı 1 millet desteği olacak. Bugüne kadar evet Demokrat Parti döneminde bir dönem, Adalet Partisi döneminde yüksek oranda millet desteğiyle, AK Parti de son seçimlerde yüzde 49’a yaklaşan halka desteğiyle iktidara geldi ama bir sınır içinde yani en az yüzde 50 artı 1 şartıyla hükümet kurulması ilk defa olacak. Bu ne demektir? Bu, güçlü hükümet demektir. Bu Millet Meclisinde koalisyon pazarlıklarıyla, al gülüm ver gülüm hesaplarıyla bozulabilecek veya yıkılabilecek bir hükümet değil. Böyle bir hükümet, Türkiye’nin sorunlarını çok daha hızlı, çok daha etkili çözebilir. Onun için 16 Nisan’da sandık başına gideceğiz inşallah. Bu referandumun bundan önceki seçim ve referandumlardan farklı bir özelliği var" diye konuştu.



Halit Akçatepe’nin vefatı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe’nin vefat haberini konferansta konuşma yaptığı sırasında aldı. Avcı, "Halit Akçatepe rahmetli olmuş. Allah gani gani rahmet eylesin. Mesela Halit Akçatepe, bizim telif kanunlarımızdaki sorunlar sebebiyle pek çok sanatçı son yıllarını yoksulluk, yoksunluk içerisinde geçirmiştir. Mesela televizyonlarda filmleri oynuyor ama para alamıyorlardı. Halit Akçatepe’de onlardan biriydi ama çok şükür bakanlık olarak şartlarından haberimiz olduğu için devlet olarak gereken yapıldı. O konuda müsterihiz. Allah rahmet eylesin" dedi.

Kaynak: İHA