Aydın DSİ'de Sulama Projeleri Değerlendirildi

Devlet Su İşleri Müdürlüğü 21. Bölge Müdürlüğü Toplulaştırma Proje Birimi yapılan toplantıda sulama projeleri değerlendirildi.

Aydın DSİ'de Sulama Projeleri Değerlendirildi
DSİ Genel Müdürü Murat Acu’nun “Sulamaların planlama ve projelerinin hazırlanma aşamasında toplulaştırma mutlaka ön planda tutulmalı” talimatı doğrultusunda bölge müdürlüğü sorumluluk alanındaki sulama projelerinin toplulaştırma kriterleri yönünden değerlendirilmesi amacıyla Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Eken başkanlığında toplandı.

Toplantıya DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Havza Yönetimi ve Tahsisler, Planlama, Proje İnşaat ve Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğünden proje birimi üyeleri ile şube müdürleri katıldı.

Yapım işi devam eden Muğla Girme ve Seki Sulamaları Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projesi uygulama alanına giren Girme, Nebiköy , Şahinler sulaması ile Gökpınar YAS Sulaması, sahalarındaki projelerin toplulaştırma uygulaması doğrultusunda incelenerek bu alanlardaki dere ıslah projeleri (Bencik, Kamış ve Doğancık Dereleri) incelendi.

Yatağan Ovasının bütünlüğü dikkate alınarak Kazan ve Bayır Sulamaları ile Bahçeyaka YAS sulama alanlarını kapsayan ve ovanın devamı niteliğindeki Yenikarakuyu, Akgedik, Bahçeyaka ve Bayır Mahallelerinin de toplulaştırma kapsamına alınması için gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

DSİ 212. Şube Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Denizli Acıpayam Alcı ve Gölcük Kelekçi Sulamalarının rehabilitasyonlarının toplulaştırma kriterlerine göre başlatılmasının uygun olacağı belirlendi.

DSİ 211. Şube Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Akçay- Bozdoğan 1. Kısım Sol Sahil İkmal İnşaatı ile Akçay Bozdoğan Sağ Sahil İnşaatlarının kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmamış olması nedeniyle toplulaştırma kriterleri yönü ile değerlendirilerek toplulaştırmalı olarak çözümü konuları görüşüldü.

İlgili şube müdürlüklerince projelerin hazırlıklarının tamamlanarak, planlama aşamasındaki sulama projelerinin, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğüne bildirilerek toplulaştırma teknik şefliği sekretaryasındaki proje birimi tarafından toplulaştırma kriterlerine uygun olup olmadıklarının belirlenmesine karar verilip, toplantıya son verildi.

Kaynak: İHA