Ardahan'da Milli İstihdam Seferberliği Programı Toplantısı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Oda Temsilcileri, İŞKUR, SGK, KOSGEB yetkilileri ve Ardahanlı işverenlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programının çalışma hayatına getireceği yenilikler ile teşvikler ve destekleme hizmetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ardahan'da Milli İstihdam Seferberliği Programı Toplantısı
“İş Sizden, Prim/Vergi Devletten” sloganıyla başlatılan ve yurt genelinde 2 milyon kişinin istihdam edilmesi amaçlanan programın anlatıldığı toplantıda konuşan Vali İbrahim Özefe, “Ardahan’ı kalkındıran ve daha iyi noktalara taşımak için mesai harcayan, bu işe gönül koyan, işi için gerektiğinde günlük yaşantısından bile feragat eden, insanlara iş vererek istihdama katkı sağlayan, Ardahan’ın dinamiği olarak gördüğümüz esnafımız ve işverenlerimiz bugün burada. Ben sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Çünkü sizler ilimiz ekonomisinin temel taşısınız. Milli İstihdam Seferberliği programı, Ardahan’da istihdamı daha yukarılara çekmemizi sağlayacak, göç sorununu önleyecek, ticari ve ekonomik hayatı canlandıracak dinamikleri daha fazla harekete geçirmemizi sağlayacaktır. Devletimiz, hükümetimiz, çalışma hayatı ve istihdama yönelik ciddi katkılar sağlıyor. Bu katkılar ve sizlerin özverili yaklaşımları sayesinde inşallah geleceğimiz çok daha güzel olacak. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Köksoy da, “Milli İstihdam Seferberliği çerçevesinde Sayın Valimizin öncülük ettiği ikinci toplantı oldu bu. Çok büyük bir gayretle Sayın Valimiz, odalarımız ve ilgili kurumlarımız istihdamı arttırmak adına gayret sarf ediyorlar. Bu nedenle kendilerine ilimiz adına teşekkür ediyorum. Ardahan’ın geriye gitmesinde bazı etkenler var ancak biz yanımızda çalışan bir işçimizi de sigortasını tam yaparak, mesaisini, tatilini tam vererek bir iş ahlakı kurgulamamız lazım. Buna özellikle dikkat etmemiz lazım. Sürekli çalışma olarak bakılmıyor özel sektöre ve bu durum kamu alanında istikbal arayışına sebep oluyor. İlimizde ki değerli esnaflarımızın atölye sahiplerimizin ve sanayi işletmecilerimizin bu konuda duyarlılık göstermelerini istirham ediyorum. İlimiz devletimizin yatırım programları ile her geçen gün biraz daha iyileşme kat ediyor. Bu ilerleyişin devam etmesini diliyorum. İnşallah bu toplantı hayırlara vesile olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA