Antalya'da Okul Çevrelerinde Denetim

Antalya’da İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde okul çevrelerinde çocukların korunmasına yönelik denetim yapıldı.

Antalya'da Okul Çevrelerinde Denetim
Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde, Özel Harekat, Terörle Mücadele, Uyuşturucu ile Mücadele, Asayiş, Siber Suçlarla Mücadele, Trafik Denetleme, Radyo Tv ve Foto Film Şube Müdürlükleri ile İlçe Emniyet Müdürlükleri ekiplerinin katılımıyla, "Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması" yapıldı. Uygulamada, 30 okul çevresinde bulunan parklar, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia, tekel ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları genel asayiş ve çocuklar yönünden, okul servis araçları ise trafik yönünden denetlendi.

Okullar çevresinde faaliyet gösteren 7 internet kafe, 5 oyun salonu, 5 kahvehane, 2 iddia bayii, 37 büfe, 19 okul servis aracı, 83 adet araç incelenirken, 1 internet kafeye yaşı küçük çocuklara yasaklı oyun oynatması ve filtre programlarının bulunmaması, 4 büfeye ise eksiklikleri nedeni ile işlem yapıldı.

Ayrıca denetimlerde, 5 gram esrar maddesi ele geçirilirken, 1 adet muşta ve 1 adet kasatura bıçak ile ilgili de yasal işlem uygulandı. Okul saatleri içerisinde okulda bulunması gerekirken oyun salonlarında olduğu tespit edilen 4 çocukla ilgili de idari işlem başlatıldı.
Kaynak: İHA