Antalya'da 'Demokrasi Nöbeti'ndeki Patlama Davası

Darbe girişimi sonrasında Antalya'da düzenlenen 'demokrasi nöbeti'nde meydana gelen patlamayla ilgili tutuklu yargılanan sanık hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi Mütalaada, el yapımı patlayıcının beton çivileriyle güçlendirildiğini belirtildi.

Antalya'da darbe girişimi sonrasında gerçekleştirilen 'demokrasi nöbetleri' sırasında Cumhuriyet Meydanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yunus Kazanci ve İbrahim Orhan, tutuksuz yargılanan Ferhat Ulaş ve Davut Ekinci ile avukatlar katıldı.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanıklar Ekinci, Ulaş, Orhan ve Kazanci'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü silah zoruyla bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK/KCK'ya üye olduğu belirtildi.

Örgütsel faaliyet kapsamında Kazanci'nin PKK/KCK adına devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmayı amaçladığının ifade edildiği mütalaada, tasarlayarak ve bombayla mağdurlar Fatma Yıldız Kudat, Firdes Dişsiz, Remzi Menentoğlu, Sinan Kavun ve Zülfü Karatepe'ye karşı mala zarar verme suçu işlendiği kaydedildi.

Antalya'daki demokrasi nöbeti sırasında, etkinliğin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na 70 metre uzaklıktaki bir noktada patlama meydana geldiği anımsatılan mütalaada, incelemeler sonucunda olayda beton çivileriyle güçlendirilmiş el yapımı bir bombanın kullanıldığı, ayrıca patlama alanında bilgisayar parçalarına da rastlandığı vurgulandı.

Mütalaada, sanık Kazanci hakkında 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü ihlale yönelik fiil işlemesi' ve 'insan öldürmeye teşebbüs etme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Kazanci hakkında ayrıca 'mala zarar verme' suçundan da ceza istendi.

Sanıklar Davut Ekinci, Ferhat Ulaş ve İbrahim Orhan hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunuldu.

Kazanci, esas hakkındaki savunmasında, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanık İbrahim Orhan'ı adli kontrol şartıyla serbest bırakarak, duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda darbe girişimi sonrası gerçekleştirilen 'demokrasi nöbeti'nde 3 Ağustos 2016'da patlama meydana gelmişti. Can kaybının olmadığı olayla ilgili 4 zanlı tutuklanmış, bir kişi hakkında da arama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: AA