Anneler Çocukları İle Birlikte Okuyacak

"Annem Varsa Bende Varım" Adlı Kitap Okuma Projesinin tanıtımı Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımı ile yapıldı.

Anneler Çocukları İle Birlikte Okuyacak
Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen projenin tanıtımına Vali Zülkif Dağlı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit bir okuma projesi hayata geçirmenin en büyük hayalleri olduğunu belirterek “Bir kitap okuma projesi en büyük hayalimizdi. Anadolu mektebi okuma projesi kapsamında 3 okulumuzda bugün Mehmet Akif’i okuyoruz. Bugünde İlhan Akın beyin desteklediği Annem varsa bende varım projesinin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi teknolojiyi kullanabilen ancak teknoloji bağımlısı olmayan, kitap okumayı hayatın her safhasında önemli bir ihtiyaç olarak gören nesiller yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin küçük yaşlarda okumaya olan hevesini arttırmak amacıyla da projemizi ilkokul 3 ve 4. Sınıflarla başlatıyoruz. İl genelinde 500 öğretmenimizin proje ile ilgili eğitimlerini tamamladık. 3. Sınıfta 4 bin 842, 4. Sınıfta 5 bin 83 öğrencimize hazırladığımız kitapları ücretsiz olarak dağıttık” dedi.



Kalkan “Fark ettiniz mi sadece ben okuyorum”

Programda konuşan Uzunmustafa Ortaokulu öğrencisi Ahmet Berke Kalkan “Annem ve babam bir iş yaparken oğlum kitabını okudun mu diye soruyorlar. Tamam anne okuyorum. Her akşam aynı şeyi söylüyorlar. Fark etiniz mi sadece ben okuyorum. Bir gün öğretmenim bana Fasulye Sırığı adlı kitabı hediye etti. Bu kitapla başladı kitaplara olan sevgim. Evde duran kitapları fark ettim. Meğerse bizim evde ne kadar çok kitap varmış. Kitapları artık mecbur olduğum için değil zevk aldığım için okuyorum” diye konuştu.



Akın “Çocuklara örnek olmak için elimden geleni yaptım”

Annem varsa bende varım kitabının yazarı İlhan Akın hem çocukların hem büyüklerin ilgisini çekebilecek bir hikaye yazmak istediğini ve ortaya böyle bir eser çıktığını dile getirerek “Roman inceleme araştırma tarzımın dışına çıkıp milletimizin maddi ve manevi değerleriyle örgüleyerek kaleme aldığım annem varsa bende varım adlı kılavuz kitabımda çocuklara örnek olmak için elimden geleni yaptım. İstedim ki yazdığım hikaye okuyanın kendisini anlatsın, insanımızın değerleriyle donansın. Okuyanı içine alıp onu kendi dünyasıyla buluştursun. Hikayem çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çeksin ve boş zamanlarda değil dolu zamanlarda okunsun. İstedim ki kaleme aldığım hikaye gerçek bir hikaye olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Keleş’ten öğrencilere yazın tavsiyesi

Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çocukların okuma alışkanlığı kadar yazma alışkanlığı da edinmesi gerektiğine dikkat çekerek “Okuma alışkanlığı kazanmak gerçekten çok önemli. Bizim dönemimizde çizgi romanlar çok meşhurdu. Ailelerimiz Bu yayınları okumamızı onaylamazlardı. İyi ki okumuşum diyorum Onlar sayesinde okuma alışkanlığı kazandım. Ufak tefek yazarlık denemelerim var. Milli Eğitim Müdürümüzü kutluyorum Böyle güzel bir kitabın üzerine çok önemli bir proje ekledi. Bu projenin Türkiye’ye örnek bir proje olmasını temenni ediyoruz. Yazma alışkanlığı kazanmakta çok önemli. Bunun en güzel yolu hatıra yazmaktır. İnşallah Düzce’den İlhan Akın gibi nice yazarlar çıkar” diye konuştu.



Keşir “Bugün çorbaya tuz atıyoruz”

AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce’den şampiyonlar, akademisyenler, bilim insanları çıkmasını istediğini vurgulayarak “Benin doğduğum kasabada lise dahi yoktu. Geç okumanın çok ıstırabını yaşamış bir babanın kızıyım ben. Beni okutmak için İstanbul’a tayinini almış bir babanın evladıyım. Düzce’de artık bu tür projeleri konuşabiliyoruz. Türkiye genelinde sayılı bir üniversitemiz var. Artık Düzce kaliteli eğitim şehri olmaya aday. Anne ve babaların çocukların eğitim motivasyonundaki yerine çok inanan biriyim. Ben istiyorum ki bu şehir şampiyonlar çıkarsın. Akademisyenler çıkarsın, bilim insanları çıkarsın. İnsana yapılan yatırım kısa vadede sonuç almayacak ama gelecekte attığımız bu adımlar çocuklarımızın başarılarını arttıracak. Biz bugün çorbaya tuz atıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Erdem, “Yeteneklere vurulmuş zincirleri koparmalıyız”

“Gelecek yüzyılda servetimiz insan olacak” diyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem “İnsan potansiyelini özgürleştirmeli, yeteneklere vurulmuş zincirleri koparmalıyız. Değişimleri takip etmekle kalmayıp onu yöneten ülkeler arasında olma hedefi ülkemizde 2002’den bu yana ülkemizde eğitimin en öncelikli gelişim alanlarından biri olmasını kaçınılmaz kılmıştır. 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi oldu. İçimizdeki hainleri planları altüst oldu. Eğitim sistemimizin de milli manevi değerlere sahip gençler yetiştirdiğini gördük. Yeni dönemimizde bu ruhu eğitime tam anlamıyla yerleştirmek istiyoruz” dedi.



Vali “Türkiye’ye örnek bir proje”

Vali Zülkif Dağlı ise projenin Türkiye’ye örnek olmasını isteyerek “Bu projenin Türkiye için örnek olmasını temenni ediyorum. Göreve başladığımda eğitim alanında fiziki yapı anlamında sıkıntı olmadığını ancak bu yapıların verimli kullanılamadığını gördüm. Bu bağlamda önce ilgi alanı testi yaptık. Öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek istedik. Daha sonra öğretmenlerimizin öğrencilerle birlikte çalışma ortamlarını sağlamak üzere 2 proje hayata geçirdik. Bu çalışmalar neticesinde TEOG’da Türkiye ortalamasının üstüne çıktık. Biz okursak çocuklarımız da okur. Öğretmenlerimiz okursa öğrencilerimiz de okur. Anne babalarımız okursa sağlam bir gelecek yetiştirirler. İlhan Akın hocamız çok önemli bir özveride bulunarak bizim için böyle bir çalışma yaptı. Bize özel bir kitap yazdı” dedi.

Vali Dağlı proje kapsamında başarılı öğrenci ve öğretmenleri ödüllendireceklerini bildirdi.

İkinci proje geliyor

Vali Zülkif Dağlı “Bu projenin ikinci ayağı da olacak olan kitabi İlhan Akın’ın hocamız yazmaya başladı.

Hikayesini oluşturdu. Orta 1 ve orta 2 öğrencilerine yönelik olacak projemizde öğrencilerimiz babaları ile birlikte okuyacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise öğrencilere kitapları dağıtıldı.
Kaynak: İHA